7.2 C
Nederland
november 28, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Met deze twee video's zet je jouw project in de spotlight

Een afzonderlijk project binnen je onderneming op de kaart zetten? Voor een zo groot mogelijke impact kun je het beste een videocampagne of een documentaire laten maken. Hoeveel reclameboodschappen kom je gemiddeld per dag tegen? Geteld heb je ze ongetwijfeld niet. Dagelijks worden we gebombardeerd met reclameboodschappen. We zijn hier zo gewend aan geraakt dat we ze bijna automatisch negeren. We zien ze in onze ooghoek opduiken, maar registreren ze niet eens. Althans… als de reclameboodschap in kwestie niet aansluit bij onze interesses. Is de reclame goed getarget, dan zal je hem zeker bekijken. Goed: als bedrijf heb je de aandacht van de kijker gewonnen. De uitdaging is nu: hoe hou je die aandacht vast? Met een puike documentaire video of campagne video natuurlijk.

Vertel het échte verhaal

Maar wat is nu precies het échte verhaal? Storytelling is een belangrijk element in reclame: mensen moeten zich in jou en je ambities in kunnen leven. Maar ga eens bij jezelf na: als jij een verhaal vertelt van iets wat je hebt meegemaakt of bereikt, dan vertel je niet elk klein detail. Nee, je richt je op de hoogtepunten. Dat is wat je als reclamemaker ook moet doen. een goed reclameverhaal vertel je gedeeltelijk met een roze bril op: oprecht, maar ook optimistisch.

Documentaire of campagnevideo

Een documentaire heeft een wat bredere opzet: je brengt je bedrijf, de mensen achter de schermen, of juist een specifiek evenement in beeld. In een documentaire draait het altijd om een ontwikkeling: het pad naar verbetering, groei, de toekomst. Een campagnevideo heeft een specifieker uitgangspunt: de focus is duidelijk, evenals de call-to-action. Je zet een campagnevideo bijvoorbeeld in om een mensen kennis te laten maken met een nieuwe dienst of een nieuw product. Je doel: het product of de dienst promoten en de omzet ervan vergroten.

De Pro Motion Film methode

Bij Pro Motion Film erkennen ze de meerwaarde van storytellingselementen als geen ander. Daarom zetten ze vol in op het vertellen van het échte verhaal. De initiatiefnemers van de video spelen de hoofdrol in de campagnevideo. Ze zetten geen acteurs in, maar gewoon werknemers. Waarom? Acteurs met “fake smiles” vallen eigenlijk altijd door de mand, zijn niet geloofwaardig. Daar zitten kijkers niet op te wachten. Een ander voordeel van echte medewerkers inzetten, is dat je geen extra productiekosten kwijt bent aan het inhuren van acteurs.

Wat mag je van een mini-docu verwachten?

In een mini-docu wordt jouw werk, expertise of project geprojecteerd. Het verhaal van jouw organisatie – met een specifieke focus – wordt verteld. Het camerateams volgt de experts, medewerkers of ondernemers op de voet en legt vast hoe zij hun werkzaamheden met zorg verrichten.