V.I.P. Baits
Image default
Games

Een instructiefilm laten maken: de kracht van visuele educatie

Een instructiefilm laten maken: de kracht van visuele educatie

Effectieve communicatie is essentieel, vooral als het gaat om het overbrengen van veel en/of complexe informatie. Laat dit nou juist zijn waar instructiefilms in uitblinken. E learning video’s, explainer video’s en instructievideo’s maken informatie behapbaar, laagdrempelig én begrijpbaar. Een waardevolle aanvulling op je communicatiestrategie, maar waarom? We vertellen je er graag meer over.

Wat is een instructiefilm?

Een instructiefilm, ook wel e learning video of explainer video genoemd, legt op korte en visuele wijze complexe onderwerpen, procedures of instructies uit. Het is vaak erg interessant om de instructiefilm interactief te maken. Een interactieve instructiefilm laten maken zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld aan het eind kunt toetsen of de kijker de informatie ook écht begrepen heeft. Dat is niet alleen fijn om bijvoorbeeld te kijken of bepaalde instructies nog niet duidelijk genoeg zijn, maar ook om juridisch aan te kunnen tonen dat iemand zich bewust was van de veiligheidsrisico’s.

De effectiviteit van een instructiefilm laten maken

Een instructiefilm laten maken werkt. Waarom? Er zijn een aantal factoren die meespelen. Zo zorgen ze voor een duidelijke uitleg. Door visuele ondersteuning en stapsgewijze uitleg kunnen kijkers informatie gemakkelijker begrijpen en onthouden. Door hier interactiviteit aan toe te voegen verhoog je de betrokkenheid van je doelgroep en zorg je voor een leerervaring die boeiender is en vaak langer wordt onthouden. Ook is een instructiefilm, e learning video of explainer video in verschillende soorten context inzetbaar. Of je nu nieuwe medewerkers wilt trainen, complexe instructies wilt delen of educatieve inhoud wilt aanbieden, het kan allemaal.

Het proces van een instructiefilm laten maken

Een goede instructiefilm laat je maken door een bedrijf dat hier ruime ervaring mee heeft. Een professionele partij dat genoeg voorbeelden heeft op hun portfolio die jou aanspreken en waar je een goed gevoel bij krijgt. Een partij waar wij goede ervaringen mee hebben is videomarketingbureau ZoomWorks in Deventer. Wanneer je een instructiefilm laat maken bij ZoomWorks vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Op basis hiervan werken zij een eerste concept uit, inclusief passende prijs en planning. Daarna volgt een verhaallijn, voice-over tekst en stijlvoorstel. Zodra dit is goedgekeurd volgt het script en een draaiboek, ter voorbereiding voor de opnames. Ga je voor een instructieanimatie? Dan wordt in deze fase een storyboard gemaakt. Vervolgens wordt er gefilmd of geanimeerd en werken ze aan jouw video. Net zo lang totdat jij helemaal tevreden bent.

Een instructiefilm laten maken biedt veel kansen en mogelijkheden. Meer weten? Neem eens een kijkje op de website van ZoomWorks of neem contact met ze op.

https://zoomworks.nl/instructievideo-laten-maken/