V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Culinair fotograaf

Culinair fotograaf om je vingers bij af te likken.

Dat moet een culinair fotograaf in ieder geval voor elkaar krijgen. Een foto maken van een culinair gerecht waardoor je onwijs veel trek krijg en direct zin hebt om het gerecht op te eten.

Dat valt nog niet mee. In de tijd waarbij mobiele telefoons best aardig een beeld kunnen maken gaat een culinair fotograaf toch een stapje verder.

Styling.

Styling bij voedsel kan daarbij belangrijk zijn, je kan wat ingredienten bij het gerecht leggen. Je kan ook props gebruiken zoals servetten, bestek, kruiden, kaarsjes. Het kan allemaal. Zolang het maar niet afleidt van het gerecht of drankje. Het onderwerp van de foto moet niet wegvallen in teveel accessoires of truucjes.

Tips and Trics bij culinaire fotografie.

Je kan gerechten wat meer laten glazen bijvoorbeeld, maar ook door gebruik van flitslicht wordt voedsel glanzender en kleurrijker. Het voordeel van het gebruik van flitslicht is dat je zonder statief kan fotograferen. De bevriezing vindt plaats door het gebruik van flitslicht. Maar ook door het gebruik van flitslicht kan je bijvoorbeeld heel mooi druppels, kruiden, spetters en bijvoorbeeld kruimels heel gedetailleerd vast leggen.

Kleuren.

Kleur is onzettend belangrijk bij het fotograferen van culinaire gerechten. De kleuren mogen wat intenser zijn op een foto, maar niet teveel verzadigd. Het moet niet te namaak worden. Ook de achtergrond is van groot belang. Op een donkere achtergrond spatten kleuren vaak van het beeld af. Maar is het voedsel al donker van kleur maar je wel zorgen dat je onderwerp los komt van de achtergrond. Het mag niet versmelten met de onder en achtergrond.

Een goede culinaire fotograaf weet hier absoluut raad mee. Die zal door gebruik van kleur, licht en effecten een heel mooi beeld kunnen maken.

https://zakelijkefotomissies.nl/#home