V.I.P. Baits
Image default
Winkelen

Wat zijn Vapes of e-sigaretten? Uitleg over deze nieuwe trend

Wat zijn vapes/ e-sigaretten?

Elektronische sigaretten, of e-sigaretten, worden gewoonlijk vapes genoemd. Veel mensen zijn zich de laatste tijd bewust geworden van de trend van vapen in plaats van traditioneel roken. Mensen die vapen worden vapers genoemd en elk jaar beginnen meer mensen te vapen. Je bent misschien een beginner die net leert over vapen; of misschien ben je al bekend met deze opkomende trend. Hoe dan ook, je wilt waarschijnlijk meer weten over wat vapen precies is. In dit geval hebben we een korte uitleg gegeven over hoe e-sigaretten werken. Een e-sigaret of vape is een apparaat dat wordt gebruikt om een ​​vloeistof die nicotine bevat te verdampen. Deze vloeistof wordt e-vloeistof genoemd. E-sigaretten hebben geen verbranding, die rook produceert, in het proces. In plaats daarvan hebben ze te maken met verdamping. De e-liquid bevat geen tabak; meestal bevat het nicotine.

 

Hoe werkt een vape/ e-sigaret?

De belangrijkste componenten van een vape zijn gemakkelijk te begrijpen als je eenmaal ongeveer weet hoe ze werken.

  • De batterij is de energiebron die nodig is om verdamping te laten plaatsvinden. Een chip stuurt de batterij aan om energie te leveren voor het proces.
  • De spoel is een metalen gloeidraad die elektrische spanning gebruikt om warmte te creëren. Hoe hoger de weerstand van de spoel, of Ohm, hoe meer warmte er wordt geproduceerd. Dit zorgt voor meer verdamping bij gebruik van coils met hogere weerstanden.
  • E-liquid is de naam voor de vloeistof die in vapes wordt gebruikt. Het wordt ook wel dampsap of dampsap genoemd. Deze term verwijst naar de stof die in een vape-spiraal wordt verwarmd en in damp verandert. Damp wordt geabsorbeerd door een katoenen lont bedekt met een spiraal en verwarmd door een op batterijen werkende verwarming die een groeispiraal wordt genoemd. E-vloeistof bevat plantaardige glycerine, propyleenglycol en smaakstoffen – allemaal organische stoffen die in voedingsproducten worden aangetroffen.
  • Katoenen stof gewikkeld rond de spoel van de e-sigaret zorgt ervoor dat de vloeistof binnenin langzaam verdampt. Dit komt doordat de coil wordt verwarmd, waardoor de e-liquid verdampt. De katoenen stof van een e-vloeistofreservoir, ook wel tank genoemd, neemt de e-vloeistof in de loop van de tijd langzaam op. De vloeistof reservoirs bevatten meestal enkele milliliter volume die met de e-liquid gevuld kan worden.

Hoe werkt een vape

 

Kort filmpje met visuele uitleg over de werking van vapes:

 

Het is aangetoond dat e-sigaretten minder nadelige gezondheidseffecten hebben dan gewone sigaretten. Dit komt omdat ze niets verbranden, wat betekent dat ze minder giftige chemicaliën afgeven zoals gewone sigaretten. Veel mensen kiezen ervoor om e-sigaretten te gebruiken als een manier om te stoppen met roken; dit is bewezen effectiever dan andere methoden.

Ben je benieuwd naar vapen en wil je een vape kopen? Zowel online als bij de fysieke winkels kan je tegenwoordig heel eenvoudig een vape kopen. Echter zul je in het beginnen het lastig gaan vinden om door alle opties en termen heen de juiste vape te kunnen vinden. Daarom bieden ook sommige webshops complete vape starter kits aan om het je zo makkelijk mogelijk te maken. In deze starter kits zitten alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen met je vape.

 

 

https://vapeloo.shop