V.I.P. Baits
Image default
Games

Pijn in de voeten

Veel mensen hebben vaak last van hun voeten. Dit kan heel vervelend maar meestal hoef je je niet veel zorgen te maken. Daar wil je natuurlijk wel zo snel mogelijk vanaf komen. Pijn in de voeten kan door veel redenen komen en makkelijk verholpen worden.

 

Wat is de oorzaak?

Eerst is het handig om jezelf een paar vragen te stellen. Welke schoenen draag je en hoe zien ze eruit? Als je loopt op afgetrapte schoenen wordt het eens tijd dat je nieuwe aanschaft. Of heb je de afgelopen tijd veel gesport? Dat kan ook een oorzaak zijn van pijn in je voeten door overbelasting.

 

Pijnplekken in je voet

Je kunt op veel plekken in je voet pijn hebben. Elke plek kan een andere betekenis hebben. Heb je bijvoorbeeld last van een knobbel op je wreef? Dat wordt ook wel tarsal boss genoemd. Ga dan al overwegen om steunzolen aan te schaffen. Zo heb je minder pijn tijdens het lopen met schoenen aan. Of heb je pijn onder je voet? Dan is er een mogelijkheid dat je voetbanden zijn verslapt. Daar kun je veel last van hebben. Ook hier kunnen inlegzooltjes al een stuk helpen of je kunt met een zak pakken met ijsblokjes. Dit leg je vervolgens een paar minuten onder je voet. Rusten is belangrijk. Dit kun je krijgen door onder andere doorgezakte voeten, ook wel overpronatie genoemd. Of heb je toch meer last van tinteling in je voeten? Dan kan het komen dat doorbloeding niet optimaal is. Een oorzaak hiervan is dat je schoenen je voeten niet goed ondersteunen. Dan knellen je voeten af op bepaalde plekken door je schoenen.

 

Zenuwpijn

Zenuwpijn kan erg vervelend zijn en is zeker geen pretje. Dit uit zich vaak in hevige pijnscheuten. Ook kan er een bepaalde prikkeling en een branderig gevoel ontstaan als je last hebt van zenuwpijn in je voeten. Dit kan je verhelpen door schoenen aan te schaffen waar je tenen vrij kunnen bewegen. Ook zijn er inlegzolen die de voet doet corrigeren waardoor de druk verminderd. Deze zolen zitten erg comfortabel als je veel last hebt van zenuwpijn in je voeten.