0.3 C
Nederland
november 30, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Hoe kan een vloerverwarming lekkage ontstaan?

Vloerverwarming is tegenwoordig in veel landen een populaire vorm van verwarming in huis. Dit systeem zorgt ervoor dat kamers gelijkmatig verwarmd worden, en het is veel sneller dan traditionele radiator gebaseerde systemen omdat er geen leidingen zijn om ’s nachts af te koelen wanneer u probeert te slapen! Dit type vloerverwarming heeft echter één groot nadeel: als er ergens lekkage is in de buurt van deze leidingen, lekken ze rechtstreeks op het oppervlak eronder (wat schade kan veroorzaken).

Herken een vloerverwarming lekkage

Er zijn verschillende manieren om een lekkage in uw vloerverwarming vast te stellen. Ten eerste, als u betegelde vloeren heeft en meer donkere voegen dan normaal tussen de tegels ziet, kan er een lekkage probleem zijn. De voegen worden hierdoor namelijk donkerder.

U kunt een lek in het verwarmingssysteem van uw huis herkennen aan constant drukverlies en vochtvlekken op de muren. Muren in huis zullen water beginnen te absorberen uit een installatie en vochtig worden. De tweede manier is dat u water uit de deurkozijnen of vensterbanken ziet druppelen, wat te wijten kan zijn aan een installatiefout tijdens de bouw (onnauwkeurig muurvoegwerk).

De mogelijke oorzaken van een vloerverwarming lekkage

Lekkage van het vloerverwarmingssysteem is geen ongewoon verschijnsel. Het kan optreden tijdens de installatie of als gevolg van nalatigheid van de installateur, waardoor water kan doorsijpelen en ontsnappen van onderaf, waardoor elders in het sanitair van uw huis, zoals gootstenen, lekken ontstaan, terwijl ook kostbaar meubilair kan worden geruïneerd met op vocht gebaseerde vlekken als het lang genoeg ongecontroleerd blijft!

Het loskomen van koppelingen lijkt een andere veel voorkomende oorzaak, maar dit komt meestal alleen voor wanneer er sprake is van onzorgvuldige plaatsing binnen dit soort leidingen Dit probleem moet onmiddellijk worden aangepakt.

Lekken in het vloerverwarmingssysteem hebben veel gevolgen. Daarom moet u onmiddellijk optreden wanneer u er een vermoedt, en het zo nodig door een professioneel lekdetectie bedrijf laten afhandelen, want zij kunnen nagaan of uw lek al dan niet al geruime tijd problemen veroorzaakt!

 

https://www.lekdetectie-totaal.nl/lekkage-vloerverwarming/