V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Een brievenbus is het visitekaartje van jouw huis

Niet alleen de tuin, maar ook de accessoires die daarin staan zijn belangrijk voor het totaalplaatje van jouw woning. We zien zo nu en dan wel eens van die mislukte combinatie’s. Dan hebben mensen duizenden, misschien wel miljoenen euro uitgegeven aan het hele ontwerp van hun villa en vervolgens wordt en helemaal geen aandacht aan de tuin besteed. Dat is jammer want een huis krijgt zoveel meer uitstraling als ook de tuin helemaal klopt.

Een grote villa met een ptt brievenbus aan een paaltje

Met een Ptt brievenbus op zichzelf is niks mis mee. De bus funcioneert prima en is ruim genoeg om naast de dagelijkse post ook kranten en zelfs pakketjes in op te vangen. Over de uitstraling van het groene busje valt te twisten. Maar we kunnen eigenlijk wel concluderen dat de ontwerpers van deze brievenbus meer naar de functionaliteiten hebben gekeken, dan naar de gehele uitstraling. Persoonlijk vind ik de Ptt brievenbus wat weg hebben van een prullenbakje. Bij een oude boerderij kan z’o’n bus prima. Maar laten we eerlijk zijn, zo’n brievenbus zet je toch niet voor je luxe villa? Dat mag toch wel wat meer uitstraling hebben? Dat geldt niet alleen voor brievenbussen trouwens, maar ook voor huisnummers en tuinen. Er zijn tegenwoordig zulke mooie tuinaccessoires te koop. In dit blog stellen we een aantal artikelen aan je voor die jouw woning nog meer doen shinen. Hiervoor hoef je echt niet zelf een villa te bezitten hoor. Ook een kleiner huis gaat er veel mooier uitzien als er aandacht wordt besteed aan de tuin en de entourage rondom het huis.

 

Werk met cortenstaal in je tuin

De trend van nu voor tuinen is cortenstaal. Nog nooit van het woord cortenstaal gehoord? Wij gaan je uitleggen wat het is. Cortenstaal is een materiaal dat zich in een staat van roest begeeft. Het oranje bruinige kleurtje dat het materiaal krijgt staat eigenlijk heel mooi in de tuin. Vooral als je een wit gestucte woning hebt. Van cortenstaal maken ze onder andere bloembakken, trapjes voor buiten en brievenbussen. Als je van corten gecharmeerd bent kun je dus bijvoorbeeld een hele mooie combinatie van een cortenstaal brievenbus, diverse bloembakken en een cortenstaal huisnummer maken. Zo komt de cortenstalen kleur op meerdere plaatsen terug in je tuin en dat geeft een soort van harmonie. Cortenstaal is trouwens erg mooi te combineren met groene planten en paarse lavendel.

 

Mat zwarte huisnummers en tuindecoratie

Mat zwart is ook echt een kleur van nu. We zien het steeds vaker de mat zwarte huisnummers. Wat heel erg mooi is, zijn die grote huisnummers in mat zwart op je woning. Een echte eye-catcher. Het zwarte huisnummer kun je goed combineren met zwarte bloembakken en een zwarte brievenbus. Een hoge slanke pilaar zou daarin fantastisch staan. Ook mat zwart kan goed gecombineerd worden met planten. Kies voor grasplanten voor je perkjes.

Nog veel meer tuin inspiratie is natuurlijk te vinden op Pinterest. Zoek je huisnummers en brievenbussen? Dan kun je onder andere terecht bij Brievenbuswebshop.nl, Bol.com en Yourmailbox.nl.

 

 

 

https://www.brievenbuswebshop.nl/