V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

De 8 grootste voordelen van je huis isoleren

8. Minder geluidsoverlast

Een slecht geïsoleerde woning laat veel meer geluid van buitenaf door, maar ook vanuit jouw huis richten je buren. Toch een lekker feestje willen geven, maar geen klagende buurman aan de deur om 1 uur ’s nachts? Zorg voor een goede spouwmuurisolatie.

 

7. Voorkom vochtproblemen
Woningen die niet geïsoleerd zijn, krijgen sneller last van vochtproblemen. Condens op de ruiten of zelfs schimmel en ongedierte komen regelmatig voor bij niet-geïsoleerde woningen. 

 

6. Ontvang (nu nog) subsidie
Momenteel heb je nog steeds recht op het ontvangen van subsidie op het isoleren van je woning. Echter, je moet dit wel combineren met een andere duurzame maatregel, zoals dubbelglas laten zetten of zonnepanelen. 

 

5.  Verhoog je woningwaarde
Een geïsoleerde woning krijgt een beter energielabel. Een beter energielabel staat inherent aan een verhoging van de woningwaarde. Mooi meegenomen natuurlijk.

 

4. Geniet van meer comfort in de winter
De warmte blijft beter in huis, de vloer voelt minder kil aan en je voelt geen tocht meer langs je oren wanneer je op de bank zit. Allemaal voordelen van een goed geïsoleerde woning. 

 

3. Geniet van meer comfort in de zomer
In de winter kan je altijd nog als laatste redmiddel de gaskraan wat verder open draaien. In de zomer is niks vervelender dat wanneer je op een zomerdag thuis komt en het binnen warmer is dan buiten. Een goede airconditioning is vaak duur en daarnaast is het dweilen met de kraan open wanneer er constant warmte van buiten naar binnen glipt in een slecht geïsoleerde woning. 

 

2. Verklein je ecologische voetafdruk
Naast alle voordelen voor jezelf, zorgt een goed geïsoleerde woning ook voor minder gebruik van gas of stroom. Goed voor het milieu dus. Bij jezelf beginnen met verduurzamen, dat is al een hele stap in de goede richting. 

 

1. Bespaar flink op energie
Het grootste voordeel van je huis laten isoleren is toch echt het besparen op de energierekening. Het is je vast niet ontgaan, maar afgelopen jaar zijn stroom- en gasprijzen met meer dan 200% gestegen. Het isoleren van je huis verdien je nu nog sneller terug dan een aantal jaar geleden. Een volledige aanpak kan wel tot €1900,- per jaar per huishouden besparen. 

Is mijn woning geschikt voor isolatie? Doe de woningcheck.