V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Een vitaliteitsprogramma voor jouw bedrijf

De werknemers van een bedrijf zijn natuurlijk van hele grote waarde voor het bedrijf, zonder de werknemers kan het bedrijf niet draaien en daarom wil jij als eigenaar van het bedrijf dat het goed gaat met jouw werknemers. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om bij te dragen aan de gezondheid van hun werknemers, als deze namelijk gezond zijn dan is het ook voor de werkgeven fijn omdat de werknemers dan beter kunnen werken. Er zijn dan ook veel bedrijven die er voor kiezen om een vitaliteitsprogramma te ontwikkelen voor hun bedrijf en werknemers. Wil je meer weten over een vitaliteitsprogramma voor jouw bedrijf? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat is een vitaliteitprogramma nou eigenlijk?

Veel werkgevers kiezen er tegenwoordig voor om een vitaliteitsprogramma op te zetten voor de medewerkers van hun bedrijf. Dit wordt gedaan omdat de werkgever de werknemers wil helpen om hun vitaliteit, ook wel levenskracht genoemd, te verhogen en te verbeteren, De vitaliteit van de werknemers kan namelijk een hele hoop invloed hebben op hoe iedereen functioneert binnen het bedrijf. Een gezonde werknemer is dan ook in staat om beter te werken en te presteren. Hier heeft het bedrijf natuurlijk veel profijt van, maar ook de werknemer zelf.

Wat levert dit op voor jouw bedrijf?

Als je voor jouw bedrijf bepaalde moeilijkheden ervaart waarvan je denkt of weet dat deze met een betere vitaliteit van je werknemers verholpen, of in ieder geval verbeterd zou kunnen worden, dan is het een goed idee om een vitaliteitsprogramma of een vitaliteitsbudget beschikbaar te maken. Zo zorg je er namelijk voor dat je werknemers beter gaan presteren op de werkvloer omdat zij zich daadwerkelijk beter gaan voelen omdat hun vitaliteit is verhoogd. Als je een budget beschikbaar stelt kan je hiermee bijvoorbeeld je werknemers aanmoedigen om naar de sportschool te gaan, als je een programma ontwikkeld dan kan je bijvoorbeeld met je hele team eens in de week gaan sporten.

Wie kan je helpen bij het opzetten hiervan?

Als het je een goed idee lijkt om voor jouw bedrijf een vitaliteitsplan op te gaan stellen dan is het handig als je hier wat hulp bij kan krijgen. Het is dan ook iets wat nog niet heel lang wordt gedaan en niet elke werkgever weet hoe hij of zij dit kan aanpakken. Op www.lifeguard.nl kan je lezen hoe zij jouw organisatie hierbij kunnen helpen.