V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Nieuw dakplan? 4 Redenen om voor een metalen dak te kiezen

Traditioneel worden metalen daken vooral gebruikt in commerciële gebouwen, maar ze worden ook steeds populairder in particuliere woongebouwen. Er zijn veel voordelen verbonden aan de keuze voor een metalen dak. Ontdek waarom metalen dakbedekking de ideale oplossing is voor dakbedekking van woningen.

  1. Levenslang voorzien van een dak van hoge kwaliteit 

Een doorsnee metalen dak kan gemakkelijk tussen de 25 en 100 jaar meegaan, op voorwaarde dat het correct wordt geïnstalleerd en onderhouden. Een metalen dak van hoge kwaliteit, gemaakt van zink of koper, kan zonder problemen zelfs meer dan 100 jaar meegaan. Dit maakt metalen dakbedekking tot een van de meest duurzame van alle dakbedekkingsopties.

  1. Eenvoudige installatie 

Een van de belangrijkste voordelen van metalen daken is dat ze, in tegenstelling tot andere materialen zoals betonnen dakpannen, zeer licht zijn. Daardoor zijn ze voor dakdekkers gemakkelijk te installeren. Het gemak waarmee metalen daken kunnen worden geproportioneerd in termen van lengte, breedte en afmetingen heeft veel invloed op hun installatiegemak.

  1. Metalen daken hebben een goede afvoer voor regen en sneeuw

Metalen daken zijn een uitstekende keuze in koude klimaten omdat ze zware regenval en dikke pakken sneeuw zonder al te veel problemen kunnen verwerken en afvoeren. Dit komt omdat het oppervlak van een metalen dak hard en glad is, waardoor sneeuw en water gemakkelijk van het dak af valt. Metalen daken kunnen ook een speciale coating hebben om zonlicht te weerkaatsen, waardoor het huis koel en comfortabel blijft, zelfs tijdens de hitte van de zomer!

  1. Metalen daken zijn milieuvriendelijk 

Veel van de producten die we in ons dagelijks leven gebruiken, hebben een aanzienlijk effect op het milieu. Metalen dakbedekking is een uitstekende optie om de CO2-uitstoot te verminderen. Een koel metalen dak draagt namelijk bij aan een betere isolatie en kan het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals gas en elektriciteit aanzienlijk verminderen. De metalen dakbedekking is bovendien 100% recycleerbaar. Een metalen dak kan gemakkelijk gedeïnstalleerd worden en worden vervangen voor nieuwe shingles. De oude dakbedekking kan vervolgens omgesmolten worden tot andere producten.

Professionele dakbedekking

Is jouw keuze gevallen op een metalen dakbedekking? Dan kan het handig zijn om de installatie ervan te laten uitvoeren door de dakspecialisten. Zij zullen je ervan verzekeren dat je dak probleemloos wordt geïnstalleerd en onderhouden. Op zoek naar een dakspecialist bij jou in de buurt? Neem dan gerust een kijkje bij dakdekker Rotterdam om van jouw dakproject een succes te maken!

https://www.dak-brouwer.nl/waar-zijn-wij-actief/dakdekker-rotterdam/