4.6 C
Nederland
februari 24, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

Dit is waarom iedereen het over neonreclames heeft

Blog Inleiding: Neon signs hebben een moment en het is niet moeilijk te zien waarom. Deze gloeiende kunstwerken zijn even opvallend als populair, en grote en kleine bedrijven gebruiken ze om hun winkelpui persoonlijkheid en pit te geven. Maar neon is meer dan je denkt. In deze blogpost verkennen we de geschiedenis van neonverlichting en hoe het tegenwoordig zo’n populaire keuze voor bedrijven is geworden.

 

Een korte geschiedenis van neonverlichting 

Neonverlichting werd in 1910 uitgevonden door de Franse ingenieur Georges Claude. Claude werkte aan een manier om lucht vloeibaar te maken toen hij ontdekte dat als hij een elektrische stroom door bepaalde gassen liet lopen, deze een helder licht uitstraalden. Hij besefte de mogelijkheden van deze ontdekking en begon neonverlichting te ontwikkelen. In 1923 had hij met succes het eerste neonbord ter wereld gemaakt. Het bord was geïnstalleerd bovenop een Parijse autodealer en maakte reclame voor de nieuwste modellen van het bedrijf.

 

Wat neon zo aantrekkelijk maakte was zijn schittering – het leek op niets wat iemand ooit eerder had gezien. In tegenstelling tot traditionele gloeilampen, die gloeidraden gebruiken die oplichten als ze door een elektrische stroom worden verhit, krijgen neonlichten hun licht van elektronen die vrij door met gas gevulde glazen buizen stromen. Dit proces creëert een onmiskenbare gloed die van veraf zichtbaar is, waardoor neonlichten de perfecte keuze zijn voor bedrijven die op straat de aandacht willen trekken 

 

De opkomst van neonreclame in Amerika 

Hoewel de eerste voorbeelden van neonreclame in de jaren 1920 in Europa en Azië te vinden waren, duurde het tot de jaren 1930 voordat neon echt van de grond kwam in Amerika. Dat was toen de Amerikaanse zakenman Earle C anyon Claude opdracht gaf een reusachtig “Canyon Hotel” bord te maken voor zijn vestiging in Las Vegas. Canyon was zo onder de indruk van het resultaat dat hij nog meer borden voor zijn zaak liet maken en zo hielp deze nieuwe vorm van reclame bekendheid te geven.  

 

Vanaf dat moment explodeerde de populariteit van neonreclame. Bedrijven in het hele land begonnen hun eigen aangepaste borden te bestellen, met felle kleuren en creatieve ontwerpen om zich te onderscheiden van de concurrentie. Tegen de jaren 1950 had bijna elk bedrijf een neonbord, van restaurants en bars tot hotels en bioscopen. Deze borden werden snel synoniem met de Amerikaanse cultuur, verschijnen in talloze kunstwerken en bevolken weglandschappen van kust tot kust 

 

De heropleving van neon vandaag de dag 

De laatste jaren is er een heropleving van de belangstelling voor vintage borden, waarbij bedrijven op zoek gaan naar gerestaureerde antieke borden of nieuwe bestellen die nostalgie oproepen naar vervlogen tijden. Deze trend is deels gedreven door de sociale media, waar foto’s van kleurrijke neonreclames miljoenen keren zijn gedeeld. Wat de redenen voor de hernieuwde populariteit ook zijn, één ding is zeker: Neon is here to stay! 


Neonborden zijn populairder dan ooit tevoren, met grote en kleine bedrijven die ze gebruiken om hun winkelpui persoonlijkheid en pit te geven. Deze gloeiende kunstwerken vallen op en trekken de aandacht, waardoor ze de perfecte manier zijn om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Dus waar wacht je nog op? Koop vandaag nog je eigen aangepaste neonbord bij The Neon Company!