11.6 C
Nederland
maart 23, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Kunst

Welke grafmonumenten vind je bij Andersgedenkmonumenten

Een overlijden brengt veel verdriet met zich mee bij de nabestaanden, vrienden en familie. De dood hoort bij het leven en we krijgen er allemaal mee te maken. Maar de dood brengt, behalve emoties, ook veel praktische problemen en vraagstukken.

Eén van die vraagstukken is de keuze voor het grafmonument of het herdenkingsmonument. De meeste mensen willen voor hun dierbare een mooi en passen herinneringsmonument oprichten. Een plek om de overledene te herdenken en te eren. De keuze hiervoor wilt u natuurlijk zorgvuldig maken en bij voorkeur wilt u een grafsteen of monument dat precies voldoet aan uw wensen. Gelukkig is dat tegenwoordig mogelijk. De mogelijkheden zijn groter dan u denkt.

Meer dan alleen grafstenen

Er is steeds meer aandacht voor de uitvaart en de rituelen daar omheen. En dat is ook te merken aan de verscheidenheid in grafmonumenten. De tijd dat een standaard grafsteen de enige keuze was, en alleen nog het materiaal en het lettertype de aan de persoonlijke voorkeur tegemoet kwamen, is allang voorbij.
Ook in geval van een crematie zijn er mogelijkheden om een waardig en persoonlijk gedenkmonument te realiseren.

De dood in verschillende culturen

Nederland kent inwoners van vele afkomsten, nationaliteiten en religies. Verschillende culturen vragen ook om verschillende grafmonumenten, of juist het ontbreken daarvan. Voor iedere situatie en voor elke smaak, cultuur en voorkeur kunt u bij Andersgedenkmonumenten terecht. Zo kunt u, ook als de overledene een Chinese, Joodse of Surinaamse achtergrond heeft, een passend grafmonument laten maken, dat geheel recht doet aan de betreffende cultuur of religie.

Grafmonumenten in 3D

U kunt een graf voorzien van een mooie, eenvoudige grafsteen. Voor velen is dit dé geschikte manier om de overledene te herdenken. Er is ruime keuze uit materialen, vormen en belettering. Denk aan marmer, graniet of composiet. Ook kunt u een combinatie van materialen kiezen, in vele kleuren. Zo wordt een grafsteen alsnog een zeer persoonlijk monument en zeker geen dertien-in-een-dozijn ontwero.

Voor anderen heeft een bijzonder vormgegeven monument de voorkeur, boven een platte grafsteen. Denk hierbij aan een 3D monument, dat de persoonlijkheid van de overledene uitdrukt, of de rol die hij of zijn speelde in de wereld. Betreft het een musicus, een sporter of gewoon een hele lieve Opa? Het ontwerp kunt u laten aanpassen aan de persoon die u wilt herdenken. U kunt ook kiezen voor een portret van de overledene, in de vorm van een beeld.

Een engel op het graf

Vindt u het mooi om een beeld van een engel op het graf te plaatsen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Een beeld is prachtig in brons of in natuursteen maar er zijn ook andere materialen om 3D monumenten in te vervaardigen. Altijd zal het monument geschikt zijn om in weer en wind zijn uitstaling en schoonheid te behouden.

Modern en abstract

Voor sommigen zal een klassiek beeld of monument niet de voorkeur hebben. In dat geval zijn er andere stijlvolle ontwerpen. Een modern, abstract beeld kan prachtig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een beeld van roestvrij staal, glas of een andere strak materiaal. U krijgt alle gewenste hulp bij het kiezen van het ontwerp en de eventuele aanpassingen hieraan. Zo bent u verzekerd van een resultaat dat geheel voldoet aan uw wensen.

Budget grafstenen

Niet altijd is er een ruim budget. Misschien had de overledene geen uitvaartverzekering of niet veel financiële middelen. Gelukkig kunt u de overledene ook voor een lager bedrag eren met een fraai grafmonument. Er zijn betaalbare budget grafstenen van verschillende materialen verkrijgbaar, waarmee u ook bij een kleiner budget kunt zorgen voor een waardig en mooi grafmonument. Vraag gerust naar de mogelijkheden en de prijzen.

Urngraf

Voor het bewaren van de as bestaan vele soorten urnen. U kunt hierbij kiezen uit bijvoorbeeld glas, steen, hout of tin. Ook kan de as worden verdeeld over een aantal mini-urnen. Dit is maakt het mogelijk om bijvoorbeeld alle kinderen en/of kleinkinderen een kleine hoeveelheid as mee te geven. Kunstenaars zorgen voor een smaakvolle vormgeving van de urnen. De mogelijkheden zijn bijna oneindig en de as kan bijvoorbeeld ook in een beeld worden opgenomen.

Kindergraf

Het verlies vaneen kind is voor velen het meest ingrijpende verdriet dat zij zich kunnen voorstellen. Het is iets waarvan je hoopt dat je het het nooit hoeft mee te maken, niet in je eigen gezin, noch bij een gezin in je omgeving. Toch zijn er elk jaar ouders, broers, zusjes en andere familieleden die hiermee te maken krijgen. Juist bij het overlijden van een kind kan een gedenkmonument een belangrijke factor zijn bij de verwerking van het verlies van het kind en het beleven van de rouw. Daarom besteden we graag extra aandacht aan de realisatie van een prachtig monument voor het herdenken en eren van een overleden kind.

Een warm en persoonlijk gedenkmonumentje

Op de website van Andersgedenkmonumenten krijgt u een indruk van de mogelijkheden die er zijn om vorm te geven aan een grafmonument voor een kind. U kunt het grafje voorzien van persoonlijke elementen die uitdrukking geven aan de herinnering aan het kind. Ook als de overledene nog maar een baby is, wilt u als ouders dat uw kindje een prachtig persoonlijk grafje krijgt. Hiermee geeft u aan dat het korte leven niet vergeten zal worden en dat de herinnering levend zal blijven.

Een kindergraf zal tegenwoordig meestal niet plechtig of statig zijn, maar een vriendelijke en kinderlijke uitstraling hebben. U hebt zelf de vrije keuze om uw ideeën vorm te geven, hierbij geholpen door deskundigen met ruime ervaring. Hebt u eigen ideeën? Wij denken graag met u mee.

Ontdek de vele mogelijkheden voor een persoonlijk grafmonument.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/