V.I.P. Baits
Image default
Kunst

Danslessen in Amsterdam

Dansen in Amsterdam is een goede manier om actief te blijven, daarnaast leer je ook nieuwe mensen en culturen kennen. Daarnaast maakt dansen je ook gelukkig, met het creatief bezig zijn en de ritmische bewegingen raakt je lichaam ontspannen. Waardoor jij je beter kan concentreren op je werk, relatie of andere activiteiten.

Ook voor kinderen heeft dansen veel voordelen, de combinatie muziek en beweging helpt bij de sociale ontwikkeling, zelfvertrouwen en creativiteit.

Loskomende creativiteit

Dans is een goeie manier om de creativiteit in je kind te stimuleren. Kinderen hebben een enorme fantasie en verbeeldingskracht die goed tot uiting komt tijdens het dansen. Tijdens het dansen ontstaan er twee belangrijke processen namelijk het leerproces en het creatief proces. Dankzij dans leren kinderen de expressieve mogelijkheden van hun lichaam ontdekken, die tegelijkertijd hun fantasie prikkelt.  In vergelijking met volwassenen is de verbeeldingskracht bij kinderen groter en sterker aanwezig, iets waar elke ouder aandacht aan zou moeten besteden.

Zitten…zitten maakt je rond

Het is geen geheim dat bewegen ons gezond houdt, zo is dans dus een goede manier om gezond en actief te zijn. Ongeacht welke dansstijl je doet, er wordt bij alle stijlen aandacht besteedt aan het fit houden van het lichaam. Danslessen zijn goede uitkomst voor ouders die een creatieve manier zoeken voor hun kind om actief bezig te zijn. Omdat dans op verschillende manieren toegepast kan worden, sluit het perfect aan bij elk kind. Kinderen hebben zovele plezier tijdens het dansen waardoor ze niet eens door hebben, eigenlijk bezig te zijn met een training. Hier hebben wij als volwassenen ook voordelen aan!

 

Meer zelfvertrouwen

Dans geeft kinderen de kans om zich vrij te voelen en te tonen wat ze allemaal kunnen. Natuurlijk is de omgeving waarin dit gebeurt ook belangrijk. Kinderen durven pas zichzelf te zijn in een betrouwbare omgeving. Dus hoe prettiger het kind zich voelt, hoe makkelijker het voor dit kind zal zijn om zijn of haar creatieve kant te tonen. Waardoor het kind meer zelfvertrouwen krijgt. En zich op een prachtige natuurlijke manier leert ontwikkelen.  Zoals je ziet hebben danslessen verschillende voordelen voor het kind.

 

Vriendjes maken

Tijdens danslessen komt je kind in contact met andere kinderen, waardoor hij of zij sociale vaardigheden ontwikkeld. Het kind leert over andere en deelt gemeenschappelijke interesses met andere kinderen. Denk dan maar eens aan teamwork, empathie, solidariteit en ook vriendschap.

 

Goed voor de hersenen

Zelfs voor de ontwikkeling van de hersenen heeft dansen veel voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat dansers een veel sterkere en bredere vezelbundels hebben in de zintuigelijke en motorieken hersengebieden in vergelijking met mensen die niet dansen. Tijdens het dansen worden verschillende zintuigen tegelijkertijd geprikkeld. Door de tijd heen leren al deze prikkels op elkaar afgestemd te zijn. Waardoor kinderen met hun eigen lichaam voelen wat bewegen op muziek allemaal met je doet.

 

Zang en dans

Dansschool Amsterdam probeert door muziek en dans een goede ontwikkeling te zorgen in het kind. Er wordt gebruik gemaakt van bekende musical liederen en niet te vergeten de bekende hits van Kinderen voor Kinderen. Je kind wordt in de gelegenheid gesteld om zich zowel fysiek als muzikaal ontwikkelen. De bekendste dansstijlen onder de kinderen zijn de peuter en kleuter danslessen. 

Wij van Dansschool Amsterdam geven graag danslessen aan jouw kind om zo zijn of haar creativiteit te stimuleren. De school biedt verschillende dansstijlen.

 

 

https://www.glo-entertainment-live.com/