V.I.P. Baits
Image default
Winkelen

Studieboeken Verkopen? 6 tips waar je studieboeken kunt verkopen

Waar kan je het beste je studieboeken verkopen? In dit artikel hebben wij verschillende mogelijkheden in kaart gebracht. Veel studenten zitten met de vraag waar kan ik mijn oude studieboeken snel verkopen tegen een goede prijs. De vraag die wij graag willen beantwoorden.

Waar kan ik mijn studieboeken het beste verkopen?

De beste opties om je boeken te verkopen hebben wij hieronder puntsgewijs vermeld maar voordat we deze behandelen hebben wij nog wat handige informatie voordat je start met het verkopen van je studieboeken.

Inhoud van dit artikel

  1. Wat zijn mijn boeken waard?
  2. Tweedehands studieboeken en schoolboeken verkopen
  3. Vijf tips waar je studieboeken kunt verkopen
  4. Studieboekenverkopen.com (beste optie)
  5. Studieboeken verkopen op marktplaats
  6. Boeken verkopen via Social Media
  7. Studieboeken verkopen via Studystore
  8. Studieboeken verkopen via Studers
  9. Studieboeken verkopen via Boekenbalie
  10. Studieboeken doneren of vernietigen

Wat zijn mijn studieboeken waard?

Je hebt een aantal studieboeken die je niet meer gebruikt. Wil je weten wat ze nog waard zijn? Dit is vaak moeilijk vast te stellen. Veel factoren zijn hierbij van belang. Is het studieboek dat je wilt verkopen bijvoorbeeld nog actueel? Is het boek al heel oud of verschijnt er binnenkort een nieuwe druk? Is het boek beschreven of heeft het andere schade? Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de waarde van het studieboek dat je wilt verkopen. Daarnaast speelt het principe van vraag en aanbod een rol. Wil je studieboeken verkopen die zeer beperkt gebruikt worden of in een bepaald segment of heb je een algemeen studieboek te verkopen? Een boek dat bij verschillende opleidingen wordt gebruikt hiernaar is veel meer vraag en deze kun je eerder verkopen.

Tweedehands studieboeken en schoolboeken verkopen?

Laten we eens kijken waar jij het beste terecht kunt voor de verkoop van je oude schoolboeken en studieboeken. Hierbij kijken we vooral naar belangrijke aspecten als prijs, snelheid en betrouwbaarheid van de verschillende mogelijkheden. Laten we de mogelijkheden eens bekijken.

6 tips waar je studieboeken kunt verkopen

1. Studieboekenverkopen.com (beste optie)

Je kunt hier namelijk direct je stapel studieboeken checken of ze waarde hebben. Het werkt dus zeer snel en efficiënt. De boeken die waarde hebben leveren een uitstekende prijs op. Je kunt hier veel verschillende studieboeken verkopen. Uit onderzoek blijkt dat ze wel duizenden boeken kopen. De kans is dan ook groot dat jij ze hier ook kunt verkopen. Ze betalen een realistisch prijs en ook studieboeken die al verouderd zijn kun je vaak nog verkopen. Het platform is bovendien geheel gratis te gebruiken en je kunt boeken direct verkopen zonder gedoe. Uit de recensies van gebruikers is op te maken dat ze zeer te spreken over dit platform. Veel studenten schrijven dat ze één dag nadat ze de studieboeken hebben verstuurd al zijn uitbetaald. Studieboekenverkopen.com scoort dan ook zeer goed op de facetten prijs, snelheid en betrouwbaarheid en is de beste optie voor het verkopen van je studieboeken.

2. Studieboeken verkopen via marktplaats

Een andere optie is om je boeken te verkopen via marktplaats. Een populaire website en al jaren een uitstekend platform voor de verkoop van tweedehands spullen. Het voordeel is dat je de boeken hier vaak gratis kunt aanbieden via het plaatsen van een advertentie. Dit is een zeker een goede optie maar heeft ook een paar nadelen. Het plaatsen van advertenties kost relatief veel tijd. Je moet foto’s maken en allerlei informatie verzamelen voor het opstellen van je advertentie. Het vinden van een koper duurt vaak langer dan je zou willen. De koper wil vaak onderhandelen of vraagt om nadere informatie over de boeken. Het is meestal een illusie dat je alle boeken tegelijk kunt verkopen. De boekenlijsten van de scholen wijzigen namelijk elk jaar. De kans is dan ook aanwezig dat je met een aantal boeken blijft zitten. Daarnaast heb je helaas soms te maken met mensen die hun afspraken niet nakomen of onrealistisch biedingen doen op je boeken. Dit wekt vaak frustratie op en kan heel vervelend zijn. De criteria prijs en betrouwbaarheid zijn hier zeker voldoende maar wil je de boeken snel verkopen dan is dit niet de beste optie.

3. Studieboeken verkopen via social media

Een andere mogelijkheid die ook wel eens wordt gebruikt is je studieboeken via Social Media aan te bieden. Het voordeel is dat het vaak vrienden, familie of kennissen zijn waar je de boeken aan verkoopt. Je vrienden kunnen het bericht ook weer delen met hun vrienden en met een beetje geluk vindt je een koper voor je boeken. Op basis van prijs en betrouwbaarheid zeker een aanrader maar snel zal het vaak niet gaan omdat je een koper zoekt in een beperkte kring.

4. Studieboeken verkopen via Studystore

Daarnaast heb je de mogelijkheid voor Studystore. Een organisatie die al de nodige jaren actief is en bij veel studenten bekend. De website voor het verkopen van schoolboeken werkt ook middels een taxatiesysteem. Ze kopen redelijk wat boeken terug maar lang niet alles. Uitsluitend hele populaire boeken kun je hier kwijt en direct verkopen. Je kunt op de website de ISBN-nummers invoeren en je ziet direct of ze je boeken terug kopen. Ben je tevreden met het voorstel dan vul je de persoonsgegevens in en print de verkoopbon. Vervolgens kun je deze versturen en wordt je achteraf uitbetaald. Dit lijkt veel op de beste optie maar heeft een groot nadeel. We treffen relatief veel negatieve recensies aan over dit bedrijf. Uiteraard wil je wel zeker weten dat jij je geld ontvangt voor de boeken die je toe stuurt en zit je niet te wachten op een vervelende nasleep. Studystore is daarom een optie maar we raden deze niet aan. Op de factoren snelheid, betrouwbaarheid en prijs schieten ze tekort.

5. Studieboeken verkopen via Studers

Je hebt ook de mogelijkheid om de boeken te verkopen via Studers. Uit onderzoek blijkt dit alleen exact dezelfde organisatie te zijn als Studystore. Deze bedrijven zijn onderdeel van The Learning Network. De boeken die ze terugkopen zijn ook exact hetzelfde. Een optie die we dan ook niet direct aanraden omdat er op internet de nodige klachten naar voren komen. Uiteraard is het belangrijk dat wanneer je boeken verstuurd in goed vertrouwen dat je kunt rekening op een zorgvuldige en behulpzame afhandeling en niets is vervelender dat je de boeken kwijt bent en je geen geld ontvangt.

6. Studieboeken verkopen via Boekenbalie

Daarnaast is er nog de mogelijkheid van Boekenbalie. Deze kopen zowel leesboeken en schoolboeken via hun website. Hierbij kun je de barcode scannen of invoeren en je ziet gelijk of je het boek hier kunt verkopen. Dit werkt handig en efficiënt. Wat wel direct opvalt is dat ze zeer onrealistisch bedragen voor je boeken betalen en je vrijwel niets verdient. Je kunt je dan ook afvragen of dit een vermelding waard is. Een recent studieboek levert maar een paar euro op wat vaak nog lager is dan 10% van de nieuwprijs. Veel boeken kun je er bovendien niet verkopen en hebben volgens Boekenbalie geen waarde. De kans dat je er veel boeken kunt verkopen is dan ook niet zo groot. De gebruikerservaringen zijn verdeeld. Dit heeft vooral te maken met de prijzen die ze hanteren. Het is nog één optie maar op basis van prijs scoren ze te kort waardoor het zeker niet de beste optie is voor de verkoop van je studieboeken.

Studieboeken doneren of vernietigen

De laatste mogelijkheid is dat je de boeken altijd kunt doneren aan de kringloop. De boeken kun je hiermee wellicht toch nog een tweede leven geven. Je verdient er welliswaar niets mee maar je kunt op deze manier iemand anders er nog blij mee maken. Mocht je er helemaal geen gedoe meer mee willen hebben dan kun je ze uiteraard bij het oud papier doen.

 

https://studieboekenverkopen.com