14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Tips om je houten vakantiehuis als thuis te laten voelen

Denk je er wel eens over na om je eigen recreatieruimte te maken, dan ben je er vast aan gewend om al je fantasie hierbij te gebruiken. Het bouwen van houten huizen is iets dat niet vaak gebeurd binnen ons leven, dus als we het doen, doen we er alles aan om deze ruimte zo veel als mogelijk om een zomerhuis te laten lijken waar we altijd al van gedroomd hadden.

 

Tegenwoordig is een houten huis bouwen iets dat uitermate populair is. Om deze reden hebben wij besloten om ervaringen van specialisten en belangrijke tips samen te voegen om jou te helpen aan een modern vakantiehuis. Je zult versteld staan door wat het kleinste detail voor een verschil kan maken.

 

Drie basisregels bij het bouwen van houten huizen

Een zomerhuis is vaak zo ingericht dat het over een primitieve en landelijke stijl beschikt. Soms kan het zelfs zo zijn dat het meer op een sauna of bijgebouw lijkt omdat het interieur niet goed doordacht is. Juist door dit risico is het belangrijk om de nadruk te leggen op het moderne vakantiehuis, een goed voorbereid houten vakantie huis is een must. Alleen goed voorbereide projecten stellen je in staat om belangrijke fouten te omzeilen en een goed en niet onnodig duur resultaat te behalen.

De eerste tip bij het maken van een modern houten huis is het vermijden van natuurlijk lijkende houten plafonds met kleine houten planken. Deze planken zijn namelijk de reden waarom het huis vergelijkbaar is met een sauna of een oud tuinhuis en zoals eerder benoemd is dat niet het resultaat waar je voor wil gaan. Veel mensen geven echter nog steeds de voorkeur aan houten plafonds. Kom jij dit tegen in jouw nieuwe huis, haal het plafond dan niet direct er uit, maar overweeg om het te schilderen in een lichte of juist accentkleur.

Een tweede belangrijke tip voor een modern houten vakantie huis is het kiezen van de juiste houtsoort. Zorg ervoor dat het hout niet klein en golvend gesneden is, maar houdt het lang, glad en eenkleurig. Stel het hout ook af op het soort meubilair dat je in het huis wil verwerken. Tegenwoordig zie je dat donkere kleuren ook steeds meer terug komen. Ben hiermee wel voorzichtig dat je het niet te veel gebruikt, maar doe het in accenten. Een voorbeeld hiervan is één of twee muren en een enkel meubilair, een teveel aan donkere kleuren kan namelijk zorgen voor een deprimerende stemming en dit wil je natuurlijk niet.

 

Een laatste, maar zeker net zo belangrijke tip is het vermijden van felle kleuren, bonte patronen en gouden meubels. Dit zijn dingen die een huis al snel goedkoop en smakeloos maken en zo creëer je niet de moderniteit en luxe die je zou willen uitstralen. Het is zeker leuk om hier en daar een fel of gouden object te verwerken, maar overdrijf hier niet in. Als je hier hulp bij nodig hebt is het een slim idee om een interieurexpert in te schakelen. 

 

Moderne zomerhuizen: interieurdecoratie

Als je aan je eigen verwachtingen wil voldoen moet je de aandacht volledig focussen op het interieurontwerp en niet alleen de omvang. Denk goed na over welke decoratie bij uw totaalplaatje past.

Ben je op zoek naar een unieker idee voor je vakantiehuis, denk dan niet alleen aan originele decoratie voor je muren, maar ook aan andere ontwerpideeën. De meeste mensen proberen hun vakantiehuis zo dicht als mogelijk bij de natuur te houden en hebben de neiging om alles met hout te doen. Vermijd dit echter en probeer ook andere materialen zoals staal, steen en stof in het interieur en design te verwerken. Steen is iets wat leuk staat bij elke houtsoort en houdt het natuurlijke toch nog redelijk er in. Wil je het iets moderner, kies dan voor een modernere natuursteen.

Zoals eerder benoemd is de decoratie niet het belangrijkste. Denk naast de materialen ook goed aan de kleuren die je het huis wil geven met betrekking tot verlichting. Wil je een warme sfeer creëren kies dan voor warm witte verlichting en open lampen waardoor het licht zich goed verspreid. Warm wit geeft namelijk niet zoveel licht als de normale witte kleur. Wil je een modernere look, kies dan voor de standaard witte kleur verlichting. Combineer deze laatste optie wel met een accentkleur op een of twee van de muren. Wit licht en witte muren kan vaak erg koel en te modern overkomen.

https://maestrotuinhuizen.nl/houten-huizen/