V.I.P. Baits
Image default
Games

Duurzame aanpassingen

Een duurzaam leven is een doel waar veel mensen toch wel mee bezig zijn. We horen vaak nieuws over klimaatstijging en daarnaast is er veel gaande in de wereld, waardoor grondstoffen moeilijk te verkrijgen zijn. Dit betekent dat het leven alsmaar duurder wordt en wat voor toekomst gaan onze kleinkinderen hebben? We moeten dus nu al beginnen met veranderingen zodat onze kleinkinderen een goed bestaan kunnen hebben, maar hoe doen we dat?

Er zijn verschillende manieren waarop we duurzaam kunnen leven, door bijvoorbeeld bewust in te kopen en vooral niet te veel. Ook kiezen voor biologische en duurzame materialen brengt al veel verandering met zich mee. Aan ons huis kunnen we ook een heleboel dingen veranderen om een kleinere ecologische voetafdruk op onze planeet achter te laten. In deze blog gaan we het hebben over een aantal populaire aanpassingen die aan de woning kunnen worden gedaan om zo duurzaam mogelijk te leven.

Spouwmuurisolatie

Een kleine aanpassing die iedere woning eigenaar kan doen is spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is isolatie in de binnenmuren van de woning. Dit houdt de temperatuur vast in één ruimte.

Dakisolatie

Een duurdere maar wel duurzame aanpassing aan het huis is dakisolatie. Door het dak te isoleren kan de warmte niet via het dak de woning verlaten. Een dak kan via de binnenkant worden geïsoleerd, maar ook via de buitenkant. Veel mensen kiezen er ook voor om de zolder vloer te isoleren, dit is een goedkopere oplossing.

HR+ glas

HR+ beglazing in combinatie met goede isolerende kozijnen zijn ook belangrijk om te voorkomen dat er te veel onnodig gas en elektriciteit wordt verbruikt. Door het huis goed te isoleren voorkom je dat je onnodige kosten en uitstoot veroorzaakt.

Zonnepanelen

Een van de beste dingen die je nu kunt doen zijn zonnepanelen aanschaffen. Dankzij zonnepanelen is het mogelijk om je eigen duurzame energie op te wekken. Hierdoor kun je ontzettend veel geld besparen en mogelijk geheel van het gas af stappen door elektrische boilers en airco’s aan te schaffen. Het is ook mogelijk om een warmtepomp te nemen.

Lening aanvragen

Om je woning te verduurzamen kun je een gunstige lening aanvragen. Deze lening kun je dan ook afbetalen met de kosten die je bespaart dankzij de investeringen die je aan je woning hebt verricht. Een lening kan 10 tot 30 jaar duren met een vaste aftrekbare rente. Je kunt jaarlijks 20% boete vrij aflossen.

https://www.isolatie-info.nl/spouwmuurisolatie