V.I.P. Baits
Image default
Winkelen

Met een snijmachine vlees snijden

Er zijn verschillende apparaten die in zaken die voedsel behandelen niet kunnen ontbreken. Bij een slagerij kun je natuurlijk niet zonder de apparatuur om je vlees mee te behandelen en te verwerken. Een van deze apparaten is een snijmachine. Vlees kun je hiermee tot vleeswaren verwerken. Dit gebeurt veel met bijvoorbeeld ham, rollade en salami: mensen kopen graag dunne plakken vlees om hun brood mee te beleggen. Je kunt het vlees ook met de hand snijden door een mes te gebruiken, maar je kunt veel gemakkelijker met een snijmachine vlees snijden: op deze manier worden de plakken veel dunner. Je kunt ook andere dingen snijden met zo’n machine, maar in de meeste gevallen wordt er met de snijmachine vlees gesneden. In een slagerij gebeurt dit vaak, maar ook in de slagerijafdeling van een supermarkt wordt vaak met een snijmachine vlees gesneden om vleeswaren te maken. Ook voor kaas wordt dit apparaat veel gebruikt. Thuis kun je ook een snijmachine aanschaffen, maar het is een groot apparaat dat snel in de weg staat. Bovendien kun je beter je vleeswaren gesneden kopen, omdat je voor een snijmachine vlees in grote hoeveelheden nodig hebt, wat je alleen in de groothandel kunt kopen. Dit is relatief goedkoper, maar in een huishouden zal je vlees bedorven zijn voor je alles kunt opeten. Bovendien is een snijmachine redelijk duur en is het dus niet een slimme aankoop voor in je eigen huis. Er zijn wel andere bedrijven die met een snijmachine vlees zelf snijden, zoals broodjeszaken en restaurants. Deze bedrijven snijden met de snijmachine vlees, maar ook kaas en verschillende soorten groenten in plakken van de gewenste dikte.

Het gebruik van een snijmachine: vlees, kaas en groenten in gelijke plakken van de gewenste dikte

Er zijn verschillende soorten snijmachines te koop. Als je met je snijmachine vlees wilt gaan snijden, is het ten eerste belangrijk dat je je goed verdiept in de mogelijkheden van het apparaat. Het is belangrijk dat je zelf kunt instellen hoe dik je de plakken wilt hebben. Ook kun je kiezen uit een snijmachine die automatisch werkt en eentje die je met de hand moet bedienen. Een voordeel van een automatische machine is dat het minder gevaarlijk is dan een manueel bediende machine, omdat je er niet met je handen in de buurt hoeft te komen. Het voordeel van een apparaat dat je met de hand bedient is dat je met de snijmachine vlees op de manier kunt snijden zoals je dat zelf wilt: je hebt er meer controle over, waardoor je mooiere plakken krijgt. Je kunt met een snijmachine vlees snijden, maar ook kaas, groenten en veel andere etenswaren. Komkommer is bijvoorbeeld erg lastig met een mes in gelijke, dunne plakjes te snijden, waardoor een snijmachine uitkomst kan bieden. Daarom wordt zo’n machine vaak in broodjeszaken en restaurants gebruikt, terwijl veel mensen denken dat het apparaat alleen bij de slager op de werkbank staat. Als je een broodje bestelt, bijvoorbeeld een broodje gezond, is het natuurlijk belangrijk dat alle producten vers zijn en goed smaken. Maar daarna is het ook van belang dat het beleg dat er op het broodje zit goed is gesneden. Een te dikke plak ham op je broodje vinden sommige mensen lekker, maar over het algemeen wordt ham in dunne plakjes geserveerd. Omdat de meeste mensen dit gewend zijn zullen ze een dikke plak ham op hun broodje niet zo waarderen. Met kaas is het precies hetzelfde, en bovendien gaat kaas op een dergelijk broodje al snel overheersen. Om te voorkomen dat de consument het gevoel heeft een broodje kaas te zitten eten is het dus belangrijk dat zowel de ham als de kaas in gelijke, dunne plakken gesneden worden. Daarnaast is ook de groente een belangrijk onderdeel van het broodje: de sla kan niet met een snijmachine worden gesneden en is ook in mindere mate van belang op een broodje gezond. De komkommer moet echter op de juiste manier gesneden worden, om te voorkomen dat de te dikke plakken gaan overheersen op het broodje en er bovendien tussenuit vallen. Als de komkommer te dun gesneden is, zit er geen bite meer in en is de toegevoegde waarde weg.

Schaf een snijmachine aan

Als je een snijmachine wilt aanschaffen voor je slagerij, broodjeszaak, restaurant of ander bedrijf. Dit is een bedrijf dat in 1946 is opgericht en sindsdien een specialist op het gebied van voedsel gerelateerde machines en producten, met twee vestigingen in Nederland. Hier kun je een manueel bedienbare en een automatische variant kopen van de snijmachine: vlees, kaas, groenten en andere etenswaren kunnen hiermee gemakkelijk gesneden worden. Wil je met je snijmachine vlees snijden? Dan heeft verschillende machines van diverse merken in het assortiment, die hiervoor geschikt zijn. Ook voor het snijden van andere producten zijn deze apparaten geschikt. Het is bovendien bij de automatische machines mogelijk om de manier waarop de plakken worden gerangschikt in te stellen: de plakjes worden gestapeld, achter elkaar geplaatst, naast elkaar gelegd of zelfs in een rondje. Op deze manier kun je als je de machine gebruikt in een restaurant mooie plakjes vlees of misschien wel rode biet in een cirkeltje laten plaatsen, waardoor je een mooie carpaccio kunt maken op je eigen, originele manier en met weinig inspanning. En ook in een slagerij zorgt deze functie ervoor dat je als je met je snijmachine vlees tot vleeswaren omtovert, het er goed uit komt te zien.