4.6 C
Nederland
februari 24, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Online marketing uitbesteden of zelf doen?

Als we het hebben over online marketing, dan hebben we het over een heel breed onderwerp. We gaan het in dit artikel hebben over zoekmachine marketing, social media marketing en content marketing. Ben je zelf handig met computers en technisch aangelegd, dan zijn er zeker aspecten die jezelf kan, maar ben je dit niet? Dan is het verstandig om in samenwerking met een online marketing bedrijf cursussen te volgen of het uit te besteden! 

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is je website hoger in Google krijgen ‘of andere zoekmachines’ door te adverteren of het optimaliseren van je website. Het is interessant om hierop in te zetten met je bedrijf, want iemand zoekt jouw product of dienst en is dus al een warme lead! Maar ga je dit zelf doen of besteed je het uit?

Google Ads

Heb je een webbouwer die code in je website kan plaatsen of heb je zelf de kennis om dit te kunnen doen? Snap je de basis van Google Ads zoals CPC, conversie gerichte pagina’s en de psychologie achter de leidmotieven om een aankoop te doen? Dan kan je zeker zelf werken aan een goede inrichting van Google Ads. Volg een cursus en dan kom je al een heel eind. Daarnaast is het veel proberen en goed meten zodat je vervolgens je inrichting kan verbeteren.

Zegt je dit nou helemaal niks? Dan raad ik je aan om dit uit te besteden of een uitgebreidere cursus te gaan volgen!

Zoekmachine optimalisatie

Als je gaat adverteren via Google Ads dan is het verstandig je website ook te optimaliseren voor de zoektermen waar je op in gaat zetten. Het verlaagt je CPC, zorgt er dus voor dat je meer uit je budget haalt en je bent ondertussen ook bezig met het opbouwen van een betere vindbaarheid organisch! Weet je nog niks over SEO en wil je het zelf gaan optimaliseren? Realiseer je dan dat het veel tijd kost om je website te optimaliseren en dat er tijd overheen gaat voor je goed gevonden gaat worden!

SEO is ingewikkelder dan Google Ads en je zal hiervoor veel kennis in huis moeten halen. Weet je zelf al hoe je een goed zoekwoorden onderzoek, concurrentieanalyse en kansberekening moet maken en ben jezelf sterk met het schrijven van teksten? Dan kan je veel zelf! Maar heb je hier nog geen benul van, dan is het advies om een cursus te volgen en een gedeelde uit te besteden aan een zoekmachine marketing bureau! Zij kunnen je ondersteunen in zowel SEO als Google Ads

Social media beheer

Wat ik veel hoor van ondernemers is dat ze wel veel willen doen met Social media, maar dat het toch altijd een ondergeschoven kindje is. Het gaat dan een paar weken goed, er wordt dan wekelijks 2 keer gepost, de advertentie worden goed bijgewerkt, maar daarna wordt het steeds minder en minder! Herken jij jezelf hierin? Dan is het advies: social media beheer uitbesteden! Je hebt dan een partij die je post bijhouden en zij zijn de stok achter de deur die ervoor zorgen dat je wel actief moet blijven.

https://allinone-media.nl/