V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

Waarom dakdragers handig zijn

Dakdragers zijn zo ongeveer het minst interessante onderwerp om het over te hebben. Daarentegen zijn ze wel ontzettend handig. Wie kent het niet. U gaat op reis en bent bezig met uw spulletjes in te pakken. U wilt over het algemeen altijd meer meenemen dan u nodig heeft en wat bovendien goed in uw auto past. Zeker als u met meerdere mensen op reis gaat, kan het gebeuren dat lang niet alle bagage in de achterbak van de auto gaat passen. Dit is zeker niet het geval als u en uw reisgenoten nog een beetje comfortabel willen zitten en als u graag veilig wilt reizen. Veel bagage achter in de achterbak zorgt ervoor dat het zicht naar achteren minder goed is. Dit kan zorgen voor ongelukken en is sowieso een onveilige manier van rijden. Dakdragers kunnen hier de uitkomst bieden! Als u dakdragers op het dak van uw auto monteert en daarboven op weer een dakkoffer, dan heeft u veel extra ruimte. Deze dakkoffer kunt u naar believen vullen met bagage. Vervolgens klapt u het geheel dicht, doet het op slot met bijgeleverde sleutels en u kunt op weg. De hedendaagse dakkoffers zijn niet meer wat het geweest is. Vroeger moest u een imperiaal op het dak zien te monteren. Dit waren vaak zware metalen rekken die u vast moest zien te snoeren op uw autodak. Daarboven op legde u dan een groot zeil. Hierin verpakte u vervolgens uw bagage, als een soort pakketje. Dit pakket zette u vervolgens vast met touwen, zodat het niet kon bewegen of opengaan. Het risico was vervolgens dat u het niet goed vastzette en al uw spullen midden op de snelweg van het dak begonnen te vallen. Er zijn vast menig mensen die zich dit herinneren en hier niet blij van worden. De techniek voor dergelijke constructies is tegenwoordig gelukkig een stuk verbeterd. Allereerst zijn de dakdragers en de bijbehorende koffers tegenwoordig van veel lichter materiaal gemaakt. Dit materiaal, vaak aluminium, is sterk maar weegt weinig. Hierdoor kost het monteren u weinig moeite meer. Daarnaast hoeft u niet meer aan te klooien met een zeil en touwen, maar kunt u de beschikking hebben over een lichtgewicht kunststof koffer die u op slot kunt doen. De veiligheid van uw spullen is dus een stuk beter gewaarborgd, deels omdat u niets meer kunt verliezen door slecht vastgezette touwen, deels doordat u uw spullen kunt afsluiten van dieven. Een ander groot voordeel van dakdragers ten opzichte van vroeger is dat ze een stuk gestroomlijnder zijn. Met een log pakket van vroeger verspilde u veel brandstof doordat het pakket veel luchtweerstand had. Doordat de hedendaagse dakdragers en koffers een stuk aerodynamischer zijn, zult u minder loze brandstof verspillen. Dit maakt het rijden niet alleen veiliger maar ook milieuvriendelijker, bovendien is het ook nog eens goed voor uw portemonnee.

Dakdragers kopen

Hierboven is uitgelegd wat de voordelen van dakdragers zijn ten opzichte van de pakketten die u vroeger op het dak moest snoeren. Het voordeel van dakdragers an sich is natuurlijk dat u meer bagage mee kunt nemen zonder dat het u veel moeite kost. De huidige generatie dakdragers laten zich eenvoudig monteren en zijn niet zwaar. Op deze manier is het makkelijk om meer ruimte te creëren voor uw bagage en kunt u zonder stress en problemen op vakantie. Als u deze dakdragers aan zou willen schaffen, kunt u dat op een aantal manieren doen. Allereerst zou u contact op kunnen nemen met uw garage. Vaak hebben zij verstand van dakdragers en kunnen ze u helpen met het uitzoeken van een passend model, of ze kunnen u doorverwijzen naar een bedrijf dat u hier mee zou kunnen helpen. Daarnaast zijn er in Nederland een aantal winkels die zich gespecialiseerd hebben in de verkoop van accessoires voor auto’s en fietsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Halfords. Hier kunt u naast ruitenvloeistof en nieuwe banden vaak ook dakdragers aanschaffen. Medewerkers kunnen u helpen met het uitzoeken van iets dat op uw auto past. Als laatste optie is er het internet. Tegenwoordig is zo ongeveer alles via het internet te koop, zo ook dakdragers. Er zijn diverse aanbieders van deze producten te vinden op het internet wanneer u gaat zoeken. Een voorbeeld van een goede en betrouwbare website. Zoals de naam eigenlijk al zegt, is dit een website waar u allerlei zaken kunt aanschaffen die er voor zorgen dat u al uw bagage mee kunt nemen. Zo vindt u hier naast dakdragers bijvoorbeeld ook dakkoffers en combinaties hiervan. Ook kunt u hier gerelateerde dingen bestellen als fietsendragers of boxen die u op de trekhaak kunt monteren.

Neem snel een kijkje op de website

Als u interesse heeft in een dakdrager, dan zou u snel eens op de website moeten gaan kijken! Hier vindt u een ruime keuze uit producten, zoals hierboven al vermeld staat. Het zoeksysteem van de site is erg eenvoudig. U geeft aan welk merk auto u bezit en welk type daarvan. De site geeft vervolgens alle modellen aan die op uw auto passen. Zo weet u zeker dat u iets koopt dat ook daadwerkelijk op uw auto gemonteerd kan worden. Als u er nu niet uitkomt, kunt u altijd nog bellen met de klantenservice. Hier kunnen medewerkers u helpen en te woord staan bij het uitzoeken van het juiste model dakdrager of bij het beantwoorden van de vragen die u nog heeft.