14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Winkelen

Een trampoline kopen voor in de tuin? Lees waar je op moet letten

Het mooie weer is weer aanwezig en dus is het tijd om een gloednieuwe trampoline te kopen. Wel is het belangrijk om een aantal punten te controleren aan de trampoline voordat je hem koopt. Je wilt natuurlijk een goede trampoline die lang mee gaat. Houd ook rekening met je eigen eisen om de juiste trampoline te vinden.

Gewicht

Bedenk wie er op de trampoline gaan springen. Zijn het alleen kinderen en zo ja van welke leeftijd. Gaan er wellicht ook volwassene op springen? Er bestaan verschillende trampolines voor verschillende gewichten dus houdt hier goed rekening mee. Je wilt natuurlijk niet dat de trampoline kapot gaat zodra er een volwasse persoon op gaat springen.

Afmetingen

Een ander belangrijke onderwerp is de afmeting. Hoe groot is de tuin en wat past daarin. Hoe groot wil je dat de trampoline is? Hoeveel mensen moeten er tegelijk op kunnen springen? Ook de reden voor springen kan de afmeting bepalen. Mensen die gewoon wat willen springen kiezen meestal voor een ronde, maar heeft het echt een doel zoals het oefenen voor turnen dan nemen mensen een rechthoekige. Houdt er dan ook rekening mee dat je kinderen groeien. Als je kleine kinderen hebt maar zeker weet dat je de trampoline lang zal gebruiken dan is een wat grotere trampoline een betere optie.

Ook is het de vraag of dat je een ronde of een rechthoekige trampoline wilt. Mensen die een wat moderne tuin hebben nemen meestal een rechthoekige trampoline zodat ze de trampoline makkelijk in een hoek kunnen plaatsen. Wel is het zo dat een rechthoekige trampoline meer balans nodig heeft dan een ronde trampoline.

Trampolineveren

Wat veel mensen vergeten is om de trampolineveren te controleren. Vooral als je langdurig wilt genieten van de trampoline is het verstandig om de kwaliteit van de trampolineveren te bekijken. RVS en gegalvaniseerd staal zijn de beste keuze voor trampolineveren.

Deze trampoline veren roesten niet, waardoor ze makkelijker langer meegaan.

Bij een ronde trampoline zijn alle veren gelijk gespannen, waardoor je makkelijker in het midden kan springen. Bij een rechthoekige trampoline zijn de veren ongelijk gespannen, wat ervoor zorgt dat je hoger kan springen. Daarnaast is er met lange veren een betere springkwaliteit dan met korte.

Veiligheid

Veiligheid is een onderdeel wat veel mensen enorm belangrijk vinden. Vooral bij een trampoline zijn ouders bang dat hun kinderen van de trampoline vallen of springen. Zo kan je allereerst kijken naar de veiligheidsrand. Kijk goed naar het soort materiaal en de dikte. Veel veiligheidsranden zijn gemaakt van PVC. Daarbij is het zo dat hoe dikker het PCV hoe beter het is. Bij bouwmarkten worden meestal trampolines verkocht met een PE rand. Deze randen hebben een levensduur van 1 tot 3 jaar.

Dan is het ook belangrijk om na te denken over een veiligheidsnet. Dit is een net om de trampoline heen, zodat de kinderen niet van de trampoline kunnen vallen of springen.

Je kan de veiligheidsnet gelijk bij de trampoline als 1 set kopen, maar als je nog twijfelt dan kan er altijd later nog een veiligheidsnet worden aangeschaft. Let er dan wel goed op of dat het veiligheidsnet om de trampoline past.

Garantie

Als je toch niet tevreden bent over de trampoline, dan is het handig als je deze terug kan brengen en je geld terug kan krijgen om wellicht een betere trampoline te kopen. Kijk goed of dat de website of winkel garantie aanbiedt. Vraag het dan ook aan een medewerker of bel de website op als dit niet vermeld staat.