V.I.P. Baits
Image default
Winkelen

De juiste buitenspellen voor je kind kiezen

De juiste buitenspellen voor je kind kiezen

Buiten spelen kan altijd meer voordelen opleveren voor je kind. Door buiten te spelen kan namelijk meer gezien en verkregen worden. Naast vrijer kunnen spelen, leert buiten spelen je kind ook om te socialiseren, samen te werken en de moed en het vertrouwen van kinderen te vergroten. De vraag is, welk speelgoed is geschikt voor jouw kind? Is een kinderfiets 14 inch of een spacescooter interessant? Beide speelgoed bieden plezier en voordelen voor je kind. Om ervoor te zorgen dat je je kind niet het verkeerde speelgoed geeft, zijn hier enkele dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste type buitenspeelgoed voor je kind.

Geef kinderen speelgoed dat geschikt is voor hun leeftijd

Het eerste waar je op moet letten bij het geven van buitenspeelgoed aan kinderen, is om speelgoed te kiezen dat geschikt is en past bij de leeftijd van je kind. In tegenstelling tot wanneer je een sleutelhanger aan je kind cadeau geeft, is het kiezen van een buitenspeelgoed best moeilijk te bepalen omdat het gaat om de veiligheid en geborgenheid van het kind. Het buitenspeelgoed dat door ouders het vaakst voor hun kinderen wordt gekozen, zijn fietsen en scooters. Je moet  een  fiets of scooter kiezen die past bij de leeftijd van je kind. Er zijn standaard maten kinderfietsen die je als richtlijn kunt gebruiken bij het kiezen van een kinderfiets. Die maten worden genoemd op basis van de hoogte en grootte van de fietswielen. Als je ondertussen een scooter aan een kind wilt geven, kies dan op basis van het aantal wielen en de breedte van het bord. Met al deze zaken moet rekening worden gehouden zodat kinderen veiliger met hun fiets of step kunnen spelen. Op die manier kun je ook de zorgen wegnemen om je kind iets te geven dat niet goed is.

Geef speelgoed dat niet alleen leuk, maar ook gezond is

Het volgende waar je ook op moet letten bij het kiezen van buitenspeelgoed voor kinderen is om speelgoed te kiezen dat niet alleen leuk is, maar ook goede voordelen kan bieden voor de gezondheid van kinderen. Volgens de WHO hebben kinderen van 1 tot 4 jaar minstens 3 uur lichaamsbeweging per dag nodig. Dat betekent dat sporten niet alleen voor volwassenen is, maar ook voor kinderen. Het zal echter moeilijk zijn om je kind aan het sporten te krijgen. Daarom kan het aanbieden van speelgoed dat gunstig is voor de gezondheid van kinderen een oplossing en alternatief zijn, zodat kinderen elke dag fysieke activiteiten kunnen doen. Je kind een fiets geven is de juiste beslissing als je wilt dat je kind niet alleen plezier heeft in het spelen, maar ook lichamelijke activiteiten kan doen die goed zijn voor zijn/haar gezondheid. Het is bekend dat fietsen een goed effect heeft op de gezondheid van hart, longen, spieren en gewrichten. Daarnaast kan fietsen ook de prestaties van het motorische systeem van het kind verbeteren. Kinderen zullen meer gefocust en geconcentreerd zijn omdat ze tijdens het fietsen hun evenwicht moeten bewaren. Fietsen kan je kind meer zelfvertrouwen geven, zeker als je ze een Kapten and Son tas meegeeft voor tijdens het fietsen. Zorg ervoor dat je je kind een helm en kniebeschermers uitrust tijdens het fietsen om het veiliger te maken voor kinderen tijdens het fietsen.