V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Zes voordelen van een matras topper

Zes voordelen van een matras topper

Een matras topper is een laag dempingsmateriaal die bovenop uw matras ligt. Toppers zijn bedoeld om een matras zachter of steviger te laten aanvoelen, en kunnen ook het matrasoppervlak beschermen tegen slijtage. De meeste toppers zijn 1 tot 3 centimeter dik. Veel voorkomende toppers zijn traagschuim, latex, dons en veren, donsvervangende vezels en wol. Hoewel een topper uw slaapoppervlak tijdelijk comfortabel kan maken, moet hij worden beschouwd als een tijdelijke oplossing – geen permanente oplossing – voor een oude, doorgezakte matras.

Elk type topper heeft verschillende voor- en nadelen. Om de onderstaande lijst te maken, hebben we een breed scala aan toppers getest met verschillende hardheidsgraden, materialen en profielen. We evalueerden prestatiegebieden zoals algemene kwaliteit en duurzaamheid, drukverlaging, bewegingsisolatie, en temperatuurneutraliteit. Ons team van slaapexperts bestaat uit mensen met verschillende lichaamstypen en primaire slaaphoudingen om ervoor te zorgen dat onze keuzes de ervaringen van de meeste slapers weerspiegelen. Zelf voor de grote maten matrassen zijn er matras topper. Denk maar aan de matras topper 180×200

Er zijn veel verschillende voordelen aan het gebruik van een matras topper, variërend van extra comfort tot de mogelijkheid om de levensduur van uw matras te verlengen. 

1. Het verlengt de levensduur van uw matras

Toppers kunnen de druk op uw matras verminderen, waardoor uw matras minder snel verslijt. U kunt uw matras dus langer gebruiken en er langer van genieten!

2. Het zorgt voor extra comfort

Als uw matras niet meer zo comfortabel is als vroeger, is een matrastopper de beste manier om uw matras te verjongen en weer behaaglijk te maken. Een beetje zoals een dunnere matras die u bovenop uw eigenlijke matras legt, kunnen ze uw bestaande matras een nieuw leven inblazen!

Sommige toppers kunnen helpen om pijntjes te verzachten, zodat u comfortabeler kunt slapen. Waarom kijkt u niet eens naar traagschuim varianten? Ze kunnen zich naar uw vorm vormen en de druk verlichten waar u dat het meest nodig hebt.

3. Uw matras blijft schoon en fris

Matras toppers voorkomen dat stof en vuil in uw matras terechtkomen, waardoor deze langer schoon en fris blijft. Sommige matrasbeschermers – vooral die met holle vezelvullingen – zijn volledig hypoallergeen, zodat u niesvrij kunt slapen.

Sommige zijn machinewasbaar of hebben wasbare hoezen. Dit betekent dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Het is ook veel minder tijdrovend dan het reinigen van uw matras!

4. Het kan u geld besparen!

Een topper kan uw matras een nieuw leven inblazen door extra comfort te geven. Uw matras voelt weer als nieuw aan en u hoeft niet zo snel een nieuwe te kopen.

5. Het kan het gevoel van uw matras veranderen

Als uw matras een beetje te stevig aanvoelt, kan een zachtere matras topper helpen om het gevoel van uw matras te verzachten. Dit kan u dat extra laagje geven om in weg te zakken na een lange dag.

Hetzelfde geldt als u een beetje meer ondersteuning van uw matras nodig heeft. Een stevigere matras topper kan de extra ondersteuning bieden waar je naar op zoek bent.

6. Ze zijn veelzijdig!

In tegenstelling tot uw matras, kunt u matras toppers verwisselen of uitnemen als het u uitkomt. Als het tegen de zomermaanden loopt en u het te warm krijgt, kunt u hem in de winter gewoon weer aandoen. Het is helemaal aan u hoe u er een gebruikt.

matras topper