V.I.P. Baits
Image default
Tech

Hoe je het beste met een vulpen kunt schrijven

Terwijl balpennen vanuit de meeste hoeken en posities even goed schrijven, vereisen vulpennen een bepaalde aanpak. In dit artikel laten we je zien hoe je een vulpen vasthoudt en ermee schrijft. Experimenteer met wat voor u het beste werkt, want wat het prettigst aanvoelt hangt af van uw handvorm en benodigdheden. Maak je geen zorgen als je de pen iets anders vasthoudt dan aanbevolen. 

Voordat u de pen vasthoudt om te schrijven, moet u uitzoeken of u de dop (die aan de achterkant van de pen is bevestigd) geplaatst wilt hebben of niet. De beste vulpen voelt doorgaans evenwichtiger aan als de dop erop zit, maar mensen met kleinere handen geven er misschien de voorkeur aan de dop er niet op te zetten.

Houd uw pen optimaal onder controle door hem tussen duim en wijsvinger te houden. Plaats de houder over of net voor de onderste knokkel van uw middelvinger. Houd uw ringvinger, pink en handpalm zachtjes tegen het schrijfoppervlak voor stabiliteit. De pen moet een hoek van 40 tot 55 graden maken met uw schrijfoppervlak, omdat dat de “sweet spot” is van de meeste parker vulpen punten. Dit kan lager zijn dan u gewend bent, maar het vergemakkelijkt een sappige inktstroom.

De sweet spot is het gedeelte van de punt van de penpunt dat over het papier glijdt en een spoor van inkt achterlaat. De tanden en de toevoer scheiden lichtjes wanneer u op de sweet spot drukt, waardoor de inkt gemakkelijker uitvloeit. Druk op de sweet spot om continu en soepel te schrijven. De penpunt voelt krassend en schokkerig aan als hij niet op de sweet spot zit.