10.2 C
Nederland
maart 31, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

De Eiffeltoren bezoeken: tips en informatie

Parijs herbergt enkele van de meest iconische monumenten ter wereld, waaronder de Eiffeltoren. Hoewel een bezoek aan dit prachtige bouwwerk een must is voor elke bezoeker aan de hoofdstad van Frankrijk, zijn er ook een aantal dingen die je moet weten voordat je gaat. Hier is alles wat je moet weten over een bezoek aan de Eiffeltoren!

Wat je moet weten voor je bezoek?

Het eerste waar je aan denkt bij het plannen van een bezoek aan de Eiffeltoren is uitzoeken hoe je er komt. De beste manier is om het openbaar vervoer te nemen, zoals de metro of de RER-treinen, omdat die allebei verschillende haltes in de buurt van de toren hebben. Een andere optie is lopen als jouw hotel of Airbnb accommodatie dichtbij genoeg is, omdat het je de kans geeft om onderweg een aantal van de mooie straten en buurten van Parijs te zien. Het is ook belangrijk dat je je van tevoren vertrouwd maakt met soorten tickets en prijzen, omdat dit tijd bespaart wanneer je aankomt. Tot slot, zorg ervoor dat je controleert op welke dagen en tijden de toren open is, zodat je niets mist van alle bezienswaardigheden in Parijs!

Hoe haal je het meeste uit je bezoek?

Als je eenmaal op de site bent aangekomen, zijn er een aantal manieren om je ervaring aangenamer te maken. Ten eerste: wees voorbereid op lange rijen, omdat de kaartjes om veiligheidsredenen ter plaatse moeten worden gekocht; probeer dus zo vroeg mogelijk te komen om deze rijen te vermijden. Ten tweede, neem contant geld mee voor souvenirs of snacks, want veel verkopers accepteren geen creditcards of gebruiken ze liever niet. Ten slotte kan het weer in Parijs snel veranderen, dus zorg ervoor dat je je daarop kleedt (laagjes zijn altijd aanbevolen), en ja – het is volkomen acceptabel voor dames om platte schoenen te dragen bij een bezoek aan deze iconische bezienswaardigheid!

Waar kun je eten en winkelen rond de Eiffeltoren?

Er zijn tal van opties als het tijd is om een hapje te eten tijdens een bezoek aan dit deel van de stad, wat betekent dat het niet uitmaakt naar wat voor soort keuken je hunkert – er zal iets in de buurt op je wachten! Enkele van onze favorieten zijn Les Ombres restaurant in het Musée du Quai Branly museum; La Brasserie du Parc met heerlijke Franse gerechten zoals steak-frites; Moncoeur Belleville rooftop bar & grill; en Le Perchoir Marais bistro & bar met een geweldig uitzicht over de Parijse daken! Wat winkelen betreft, heeft de rue de l’Université veel souvenirwinkels die kleine cadeautjes verkopen zoals magneten en sleutelhangers; Galeries Lafayette biedt luxe mode van top luxemerken; Centre Commercial Italie 2 winkelcentrum heeft 120 winkels van winkelketens waaronder Zara; en BHV Marais warenhuis heeft alles van kleding & schoonheidsproducten tot meubels & woninginrichting!

 

https://www.wegwijsnaarparijs.nl/bezienswaardigheden_parijs/