18.2 C
Nederland
september 21, 2021
V.I.P. Baits
Image default
Tech

Interactieve televisie, hoe werkt het precies?

Interactieve televisie

Interactieve televisie is een optie wanneer je digitale televisie afsluit. Interactieve tv word vaak “standaard”geleverd aan alles in 1 abonnees.  Het zorgt voor een nieuwe manier van televisie kijken, waarbij je zelf kunt bepalen wat je op welk moment op je televisie wilt laten verschijnen. De tijd waarin we analoog televisie keken naar de programma’s die er op dat moment werden uitgezonden lijkt voorgoed voorbij. Het is niet meer nodig om programma’s op te nemen, in plaats daarvan bepaal je met interactieve televisie zelf wat je wilt bekijken. Of het nu gaat om een vertraagde start van een show, een programma van gisteren of wellicht een film of serie die je ‘on demand’ af kunt spelen. Hier kun je de verschillende aanbieders van alles in 1 pakketten vergelijken die interactieve televisie aanbieden.

Geschikte toestellen

Het mooie van interactieve televisie is dat je het op iedere televisie kunt gebruiken, welk merk of model je ook thuis hebt staan. In alle gevallen is het mogelijk om gebruik te maken van digitale en interactieve televisie. Houd er wel rekening mee dat je, afhankelijk van het type televisie, een digitale ontvanger nodig zal hebben in de vorm van een extra ‘kastje’. Hier steek je een smartcard in zodat de aanbieder de interactieve inhoud aan kan bieden. Bij  Ziggo alles-in-1 en de horizon box is dit niet nodig. Er bestaan ook televisies waar een module met smartcard in geplaatst kan worden, je hebt dan geen ontvanger nodig.

Programma pauzeren

Dankzij interactieve tv kan je gemakkelijk een programma op pauze zetten, zelfs wanneer dit live wordt uitgezonden. Wordt je gebeld of krijg je visite tijdens een spannende aflevering van je favoriete serie, of wil je geen doelpunt missen van je favoriete team? Dankzij interactieve televisie kun je alle programma’s gewoon op pauze zetten waarbij de interactieve digitale ontvanger ervoor zorgt dat je het programma weer in kan starten zodra het jou uitkomt. Uiteraard kan je de beelden vervolgens weer doorspoelen tijdens de reclameblokken.

Terugkijken van programma’s

Ben je wat later thuis dan gebruikelijk en heb je daarom je favoriete programma gemist, of was je gisteren niet thuis toen je lievelingsserie werd uitgezonden? Geen probleem, want dankzij interactieve televisie kan je zelf bepalen op welk moment je wilt kijken naar al je favoriete programma’s. Je kunt eenvoudig door de gemiste programma’s heen bladeren, om op zoek te gaan naar de uitzending die je nog graag wilt bekijken. Je kan deze starten en weer pauzeren op het moment dat het jou uitkomt. Hierdoor is het wanneer je iets op wilt nemen niet langer nodig om de videorecorder te programmeren.

On Demand

Bovendien is er “on demand” inhoud beschikbaar bij veel providers, wat betekent dat je de mogelijkheid hebt om thuis een film te huren of een serie te bekijken wanneer het jou het beste uitkomt. Je hebt de beschikking over een assortiment van je eigen tv-provider, waar je maandelijks veelal gratis een aantal programma’s uit kunt kiezen. Dankzij interactieve televisie kan je eindelijk helemaal zelf bepalen wat er op televisie is, zodat je niet langer gebonden bent aan de tijden waarop programma’s worden uitgezonden.

Meerdere televisies

Houdt er wel rekening mee dat interactieve televisie alleen op meerdere televisies binnen een huishouden werkt zodra je dit per televisie aansluit. Je hebt meerdere interactieve ontvangers nodig om ervoor te zorgen dat je op alle televisies gebruik kunt maken van de mogelijkheden. Bovendien moet je zorgen voor internet tussen de ontvanger en de televisie en te zorgen voor een HDMI of een SCART-kabel. Wanneer je een nieuwe televisie met daarin de mogelijkheid om een CI+ module te plaatsen hebt is het in een aantal gevallen niet nodig om gebruik te maken van een aparte interactieve ontvanger.

Related posts

Veiliger internetten doe je met een VPN

Ben je op zoek naar de beste gaming laptop?