11.6 C
Nederland
maart 23, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Tech

Beste koffiemachine 2022

Koffiemachine kopen? De beste koffiemachine is voor iedereen anders. Daarom is het slim eerst goed te kijken naar welke koffiemachine bij jou past. Want verschillen, die zijn er veel. En welke koffie vind jij eigenlijk het aller-lekkerste? Dat is de belangrijkste vraag die je je nu moet afvragen. Want aan de hand daarvan ga jij het beste koffieapparaat voor jou kiezen. 

Beste koffiemachine 2022: Welke 3 koffiemachines zijn het best getest?

De beste koffiemachine van 2022 is de De’Longhi Primadonna Soul met een score van 9,1 uit 10. Dit is de beste koffiemachine van 2022 door de beste recensies en de meeste verkopen. 

Deze volautomatische koffiemachine kan aan haast niets tippen. Bekijk hieronder de uitgebreidere omschrijving en lees de testresultaten in de Delonghi Primadonna Soul review

  1. Delonghi Primadonna Soul
  2. Delonghi Magnifica S
  3. Siemens EQ.300

1. Delonghi Primadonna Soul

De De’longhi Primadonna Soul heeft 13 verschillende koffiesoorten. Daarnaast kun je er ook thee mee zetten. Met de automatische ontkalker heb je geen omkijken naar schoonmaak. Door het geïntegreerde melksysteem heb je ook geen last van het zelf schoonmaken of doorspoelen hiervan. Het melkreservoir moet je niet vergeten om in de koelkast te zetten. Want anders gaat de melk snel klonten. Na iedere cappuccino (die overigens niet eens italiaans is) spoelt de machine zichzelf schoon. 

Deze beste koffiemachine van 2022 heeft de functie voor app-besturing. Zo kun je gemakkelijk via de Coffee-Link App van De’Longhi vanuit jouw luie stoel een bakje koffie zetten. Daarnaast beschikt de machine over Bean-Adapt technologie. Dit is een speciale technologie van De’Longhi om de maalinstellingen aan te passen naar de koffiebonen. Tot slot kun je ook nog jouw favoriete bakje koffie zelf samenstellen en opslaan in jouw gebruikersprofiel. Hierdoor zijn er ontelbaar veel mogelijkheden met deze machine!

Meer weten over deze De’Longhi koffiemachine? Lees dan de DeLonghi Primadonna Soul review 


2. Delonghi Magnifica S

 

Deze koffiemachine is niet weg te denken uit deze lijst. Het was niet alleen de beste koffiemachine van 2021, maar ook de best verkochte! Daarom is deze De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B weer een van de beste van dit jaar. Dat komt niet alleen door de goedkope prijs, maar ook zeker door de heerlijke espresso!

Met een basisklasse prijs hoef je niet heel veel luxe te verwachten van deze machine. Melk schuim je zelf op via het stoompijpje en de soorten die je kunt zetten zijn espresso, lungo en cappuccino of latte macchiato. Dit hangt er maar vanaf hoeveel melk je gaat gebruiken. 

De smaak van de espresso en lungo is erg lekker. Natuurlijk ligt het er wel aan welke koffiebonen je gaat gebruiken. Maar toch is het zeker geen slecht apparaat voor wanneer je geen honderden of duizenden euro’s wilt uitgeven. 

Meer weten over deze koffiemachine? Bekijk dan de DeLonghi Magnifica S test 


3. Siemens EQ.300

 

Met de Siemens EQ.300 koffiemachine kun je erg veel automatisch. Denk aan het automatisch zetten van een cappuccino of latte macchiato. Is de Siemens EQ.300 de beste koffiemachine van 2022? Nee dat niet, maar voor deze prijs is het wel de beste met een automatische cappuccino-functie. En dat is érg handig. Want met een stoompijpje kan het nog wel eens wat werk zijn om goed melkschuim te krijgen!

Verder maakt dit apparaat wel een klein beetje lawaai bij het malen van de bonen. Daarom kan het zijn dat je ’s ochtends iemand wakker maakt wanneer je stil een kopje koffie probeert te zetten. Toch zal dit wanneer je gewoon een bovenverdieping hebt wel meevallen. Het ruime water- en bonenreservoir zorgt er wel voor dat je veel kopjes achter elkaar kunt zetten. Dit scheelt dan weer!

Meer weten over de Siemens EQ300? Bekijk hem dan bij Expert.nl!


Waarom zijn deze koffieapparaten als beste getest?

Dit zijn de beste koffieapparaten van 2022. Waarom? Deze zijn niet alleen het beste verkocht, maar ook het beste getest! De Delonghi Primadonna is de onbetwiste nummer één van deze lijst. Toch zijn er nog meer koffiemachines te vinden.

De verschillende merken hebben allemaal sterkte- en zwaktepunten. De beste merken zijn onder andere van De’Longhi, JURA en Siemens. Bij Siemens denken we aan de Siemens EQ.300 en bij Delonghi dus aan de Primadonna. Maar bij JURA? Daar zijn verschillende goede apparaten van. Denk bijvoorbeeld aan de JURA ENA 8 apparaten van Coolblue.nl. Deze komen in verschillende modellen en zijn verkrijgbaar bij verschillende webwinkels.

Technische specificaties

De beste koffie machines hebben verschillende technische specificaties die ze onderscheiden van de ander. Denk aan een automatische cappucinatore, een automatisch ontkalkingssysteem of bediening via een app. Dit heeft allemaal invloed op de prijs. En niet zozeer op de smaak van de koffie. Het ligt er dus aan wat voor gebruikersgemak je verwacht. Wil je graag alles automatisch en niet veel zelf doen? Dan is de Delonghi Primadonna wellicht een goede keuze. Kies je voor een basisklasse koffiemachine, dan ligt de Delonghi Magnifica S voor de hand. Wil je toch nét wat meer? Dan kan de Siemens EQ.300 een goede keuze zijn.

Het ligt er dus echt aan welke soort koffie je vaak drinkt en hoeveel gemak je daarbij wilt. Want met een goede koffiemachine tellen ook de koffiebonen zwaar mee. Kies de beste machine en vervolgens de beste koffiebonen voor jou!

Hieronder bekijk je nog een YouTube-filmpje over hoe je simpel de beste koffiemachine van 2022 voor jou kunt kiezen. Alvast veel plezier met koffie drinken!