V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Wat gebeurt er als je binnenverf voor buiten gebruikt

Om mijn huis te schilderen kan ik toch elk soort verf gebruiken? Want verf blijft toch verf? Of doet het misschien kwaad wanneer ik binnenverf voor buiten gebruik? Misschien ben je van plan om je woning, appartement of bedrijfspand met wat schilderwerk een nieuwe uitstraling te geven, maar zit je met deze vragen. Dat is geen nood. Voor al je schilderwerk Amsterdam, voorziet WAM Groep je graag van deskundig advies. Lees maar gauw verder om antwoorden op je vragen te krijgen.

Verschil tussen buiten- en binnenschilderwerk

Woon je in Amsterdam en ben je van plan om je muren van een nieuwe verflaag te voorzien? Natuurlijk is het makkelijk om gewoon een emmer verf te halen bij de dichtstbijzijnde verfwinkel Amsterdam en de klus zelf te doen. Maar volgens gecertificeerde schilders zijn er enkele factoren waarop je toch zou moeten letten. Zo zal je bij het beschilderen van de buitenmuren allereerst rekening moeten houden met de ondergrond. Zijn de muren bijvoorbeeld uit beton, hout of bakstenen opgetrokken? Elk type muur heeft namelijk zijn eigen soort verf nodig. De muren moeten ook eerst grondig worden schoongemaakt, om het vuil dat door weersomstandig ontstaat te verwijderen. Pas wanneer deze zaken zijn opgepakt, begint een deskundige buitenschilder met het “plan” om de visitekaart van je huis weer eens te verfraaien.

Voor je binnenschilderwerk Amsterdam let men net zoals bij buitenwerk ook op de vervuiling, maar deze keer op vlekken die onder andere de banken en leuningen van kasten hebben gecreëerd. Verder wordt er aandacht besteed aan kleine scheurtjes en andere eventuele beschadigingen die gerepareerd moeten worden. Voor de binnenkant wordt er bovendien het liefst gebruik gemaakt van een snelle techniek of spuitwerk. Hierbij wordt verf onder hogedruk aangebracht en verneveld. Dit zorgt ervoor dat de verf gelijkmatig over de muur wordt verdeeld. Belangrijk is dat deze goed moet worden afgeplakt met schildertape, zodat je geen verf krijgt op ongewenste plekken.

Verschil tussen buiten- en binnenverf

Verf voor buiten is gemaakt met formules die ervoor zorgen dat het hoge temperaturen en weersomstandigheden zoals hagel, sneeuw en regen aankan. Binnen in huis zijn de omstandigheden natuurlijk zachter en is de verfformule sowieso niet samengesteld om barre weersituaties te trotseren. Daarentegen moet binnenverf wel geschikt zijn om vaker een doekje overheen te kunnen halen voor het verwijderen van vlekken.

Overigens zitten er beslist fijne verschillen in de ingrediënten van deze twee verf soorten, waarbij het voornaamste verschil in de harskeuze zit. Voor buiten moet de harst die de verf bindt flexibel zijn en voor binnen wordt er juist stijver hars gebruikt. Het logische gevolg hiervan is dat binnenverf minder sterk is in vergelijking verf dat bedoeld is voor gebruik aan de buitenkant van je woning of gebouw.

Wat gebeurt er dus als je binnenverf voor buiten gebruikt? De conclusie is simpel: Het resultaat zal niet duurzaam zijn, omdat binnenverf geen weerstand zal kunnen bieden tegen de omstandigheden buiten.

Heb je nog steeds vragen? Neem dan vrijblijvend contact met de schilder in Amsterdam.

https://wamgroep.nl/