6.8 C
Nederland
februari 1, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Tech

Belangrijke aspecten van een laptop

Een laptop is een computer die klein genoeg is om gemakkelijk te kunnen worden meegenomen. Hij heeft meestal een scherm, een toetsenbord en een manier van besturen (zoals een trackpad of een touchscreen). Laptops worden gevoed door een batterij en hebben meestal een ingebouwd optisch station. Laptops zijn daarnaast een populaire keuze voor mensen die hun computer overal mee naartoe moeten nemen. Ze zijn ook een goede keuze voor mensen die een computer willen die draagbaarder is dan een desktopcomputer.

Kies het juiste schermformaat

Tijdens het kiezen van een nieuwe laptop is het belangrijk om rekening te houden met de schermformaat. Een 17 inch laptop is namelijk wat onhandig als u vaak onderweg bent, en een 13 inch laptop is weer wat minder voor een gamer die alles op zijn of haar scherm wilt kunnen zien.

Gebruikers die vaak onderweg zijn wordt over het algemeen aangeraden om een laptop van 12 of 13 inch te kiezen. Er zijn veel Chromebooks en MacBook aanbiedingen die hier ook aan voldoen, waardoor u een ruime keuze hebt. 

De middenmaat van een laptop is 14 á 15 inch. Deze maat biedt een geweldige verhouding tussen de schermgrootte en verdere specs. Mocht u veel op één plek werken, dan is er eigenlijk geen reden om niet te kiezen voor een 16 of 17 inch laptop. Op deze schermen past nog meer waardoor u er bijvoorbeeld ook mee kunt gamen.

Bekijk de overige specs

Natuurlijk is het schermformaat niet het enige dat belangrijk is bij het kiezen van een geschikte laptop. Ook moet u kijken naar de specificaties die zijn prestaties beïnvloeden, waaronder:

  • RAM
  • Processor
  • Videokaart
  • Opslagruimte

Als u bijvoorbeeld wilt gamen op de laptop maar geen goede videokaart hebt, dan houdt het al snel op. Mocht u een laptop op het oog hebben, loop gerust even het rijtje van bovenstaande specs langs of stel uw vragen aan een medewerker van de winkel/webshop. Zij hebben vaak wel de kennis om advies te geven voor een laptop in uw situatie.