V.I.P. Baits
Image default
Games

Waar let je op bij het kopen van een airco?

Een Airco is met die warme dagen niet meer weg te denken uit een fijn leven. Wil jij ook een aangename temperatuur in huis en weet je niet zo goed waar je op moet letten bij de aankoop van een airco? Dan is het handig om verschillende zaken mee te nemen in de overwegingen. Dan kun je immers een goede weloverwogen keuze maken. Lees hier over waar je op moet letten bij het kopen van een airco.

Welk energielabel heeft de airco?

Natuurlijk is Energielabel A+++ het meest zuinig. Wil je dus de energierekening laag houden? Dan is het belangrijk dat je dus voor dit label kiest. Aangezien je zelf geen invloed hebt op de energieprijzen, is het handig om een zo energiezuinig mogelijk model te kiezen. De kans is groot dat je de meerprijs er met de energierekening al snel weer uit haalt.

Wat kost een airco?

Wil je echt berekenen hoeveel de airco in zijn totaliteit kost? Dan heb je de volgende gegevens nodig:

  • Wat kost de airco?
  • Wat is de gemiddelde levensduur van de airco?
  • Wat is het verbruik (kWh) van de airco per uur koelen?
  • Hoe vaak, denk je, dat de airco bij jou zou aanstaan?
  • Hoe hoog zijn de kosten van 1 kWh denk je, over het aantal levensjaren van de airco gezien?
  • Wat kost de airco dus aan verbruik?

Airco die ook verwarmt

Het kan flink geld besparen als je een airco hebt die ook kan verwarmen. Gelukkig kunnen de meeste nieuwe modellen airco’s naast koelen ook verwarmen. Het is wel iets om te checken. Zeker, omdat ook je dan niet alleen moet bepalen wat het verbruik in kWh is voor het koelen, maar ook het verbruik in kWh voor het verwarmen. En de airco staat dan langer aan, maar je bespaart dan in gaskosten. Hoeveel gaskosten denk je dan te kunnen besparen?

Over het algemeen is het zeer aantrekkelijk om een airco als verwarming te gebruiken. Het rendement van een airco als verwarming is veel hoger dan het rendement van een cv-ketel is.

Welk koudemiddel wordt er gebruikt

Ben je begaan met het milieu? Dan is het aan te raden om een airco te kiezen met het koudemiddel R32. Airco’s met R32 zijn namelijk een stuk minder milieubelastend dan bijvoorbeeld het koudemiddel R410A.

Welke ruimte?

Het is daarnaast afhankelijk van in welke ruimte de airco moet staan, wat de beste airco is. Is er plek? Moet het aan de wand of kan de airco ook staan? Wil je misschien een airco die verrijdbaar is? Allemaal zaken die ook van belang zijn voor het kopen van de juiste airco.

https://www.kieskeurig.nl/airco