V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

3 makkelijke routes in Frankrijk voor een tocht met de elektrische fiets

Met een elektrische fiets worden afstanden bereikbaar die anders onmogelijk zouden zijn. Hier vind je drie gemakkelijke routes in in Frankrijk die je met de elektrische fiets kunt maken. Hoewel ze misschien moeilijk zijn, zullen ze je helpen een beter begrip te krijgen van hoe krachtig elektrische fietsen zijn.

Waarom fietsen in Frankrijk?

Frankrijk is voor veel Nederlanders het vakantieland bij uitstek. Aangezien Hollanders graag mogen fietsen, is er niets mooier dan deze twee te combineren. Echter, het Franse land is een stuk minder vlak dan ons kleine polderland. Daarom was het met een ‘gewone’ fiets lastig fietsen.

De komst van de elektrische fiets heeft dit een heel stuk gemakkelijker gemaakt. Of het nu om nieuwe of tweedehands elektrische fietsen gaat, je kunt er heerlijk mee fietsen door Frankrijk. De snelheid van de elektrische fiets is hoger dan die van een traditionele fiets. Het kan ook in Parijs worden gekocht. Hieronder vind je drie routes die je met een elektrische fiets gemakkelijk af kunt leggen. Twijfel niet langer, laad je fietsen op de drager en ga genieten.

Route 1: Bretagne

Bretagne is een gebied dat uitstekend geschikt is voor nieuwe of tweedehands elektrische fietsen. Het is erg mooi om langs de Bretonse kust te fietsen met zijn prachtige kliffen. Ben je meer een liefhebber van dorpen en steden? Ook daar leent Bretagne zich uitstekend voor.

Maak bijvoorbeeld een fietstocht langs het kanaal van Brest naar Nantes. Kies dan het gedeelte dat door Bretagne loopt. De route is ongeveer vierhonderd kilometer lang en dus niet in een dag te fietsen. Verdeel de route over meerdere dagen of kies een gedeelte uit als dagtocht. Je fietst over de voormalige jaagpaden langs sluizen, bruggen door de ongerepte natuur. Je eindigt in Nantes, waar vroeger de hertogen van Bretagne woonden.

Route 2: De Provence

Wie Frankrijk zegt, zegt Provence. Veel Nederlanders beschouwen dit deel van Frankrijk als het allermooiste. Het heuvelachtige landschap werd door Vincent van Gogh al geschilderd. Je fietst er langs paarse lavendelvelden, zonnebloemen en wijngaarden. Door het zachte klimaat kun je vrijwel het hele jaar door in de Provence fietsen. Zelfs in februari is het er soms nog prima fietsweer. . Favorieten Er zijn veel spectaculaire routes en veel plaatsen waar je kunt stoppen en verkennen.

Een route vol kunst, cultuur, natuur en historie is die van Le Grau du Roi naar Beaucaire Tarascon. Je begint in het duinlandschap van de Mediterranee en je fietst langs rivieren en kanalen. Onderweg geniet je van betoverende kastelen en mooie dorpjes. Je komt uit in het prachtige gebied rond Arles, waar Vincent van Gogh veel van zijn wereldberoemde schilderijen maakte. Deze route is ongeveer zeventig kilometer lang en geschikt als dagtocht.

Route 3: Langs de Loire

De Loire is een van de belangrijkste rivieren van Frankrijk. Je kunt er heerlijk fietsen langs de oevers. Het belang van de Loire werd ook vroeger al hoog ingeschat. Daarom vind je er prachtige kastelen in de tand des tijds uitstekend hebben doorstaan. Daarnaast kom je langs historische dorpen, die allemaal het gemoedelijke Franse leven uitstralen. Langs de rivier is het overwegend vlak en kun je gemakkelijk fietsen.

Een route die erg mooi is om te doen met nieuwe dan wel tweedehands elektrische fietsen is van Tours naar Angers. Voor een dag is de afstand te groot, maar je kunt het uitstekend opdelen in stukjes. Je komt hier bijvoorbeeld door het natuurreservaat Parc Naturel Régional Loire Anjou Touraine. Op deze route kom je heel veel kastelen tegen. Ook fiets je langs reusachtige wijngaarden en is een bezoekje aan een wijnkelder zeker de moeite waard.