7.9 C
Nederland
november 29, 2022
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Tips voor de beginnende vegan

Je wilt graag helemaal vegan gaan eten en je denkt hier dan ook al een tijdje over na. Je kunt om meerdere redenen helemaal vegan gaan eten. Zo kun je dit doen voor de dieren, maar ook omdat het goed is voor het milieu en klimaat of voor je eigen gezondheid. Vegan eten is namelijk super gezond. Plantaardig eten heeft vele voordelen. Wist je dat zelfs de kans op diabetes, hart- & vaatziektes en kanker verkleind wordt door plantaardig eten? Dit kom door de minder verzadigde vetten en het cholesterol. Maar wat zijn dan handige tips voor beginners? In deze blog zetten we de tips voor je op een rijtje.

 

 Tip 1: lees je in

Als je helemaal vegan wilt gaan eten, heb je hier vaak een bepaalde motivatie voor. Er zijn een heleboel goede redenen, maar lees jezelf ook in. Je kunt ook documentaires kijken. Op deze manier snap je nog beter waarom je echt vegan wilt gaan eten en heb je dit doel uiteindelijk altijd makkelijker voor ogen.

 

Tip 2: verdiep je in wat veganisten niet gebruiken

Als je weet waarom je vegan gaat eten is het daarna handig om te weten waar je op moet letten. Dit is een van de lastigste dingen voor veganisten. Toch is het niet onmogelijk. Verdiep je daarom van tevoren onder meer goed in vegan recepten, vegan spullen etc.

 

Tip 3: zoek lekkere recepten op

Als je net begint met vegan eten is het aan te raden om vegan recepten op te zoeken. Er zijn tal van lekkere recepten. Zo leer je vegan eten en kun je op den duur de vegan recepten wat meer loslaten en zelf gaan experimenteren.

 

Tip 4: informeer je omgeving

Hoewel je misschien niet meteen aan je ouders of vrienden wil vertellen dat je vegan eet, is dit wel zo handig. Je wilt namelijk voorkomen dat je iets eet waar ingrediënten in zitten die jij niet meer wilt eten. Vertel het dus gewoon. Het is jouw keuze, je hoeft niemand een verantwoording hierover af te leggen.

 

Tip 5: geef je lichaam de tijd

De laatste tip van dit artikel: geef je lichaam de tijd. Het kan zijn dat als je net begint met vegan eten je lichaam een beetje gaat detoxen. Je eet namelijk geen dierlijke producten meer en hier moet je lichaam aan wennen. Of het nu vegan is of niet: als je anders gaat eten moet je lichaam altijd wennen. Kijk dus naar vegan recepten, begin langzaam met vegan eten en bouw het op.

 

https://happyvegan.nl/vegan-recepten/