12.8 C
Nederland
september 26, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Eiken houten keuken, wel of niet doen?

Landurige kwaliteit en sfeervolle uitstraling

Eikenhout geeft uw nieuwe keuken een warme, sfeervolle en gezellige uitstraling geeft. Niet voor niets is eiken één van de meest gekozen houtsoorten voor een nieuwe keuken. Het is verder sterk en robuust, waardoor een eiken houten keuken jaren mee kan gaan.

Voordelen van eikenhout

De voordelen van eiken zijn duidelijk. Het kenmerkt zich door hoge duurzaamheid, is robuust en kan goed tegen insecten, schimmels en weersinvloeden. Eik is stevig en vervormt bijna niet. Het neemt houtconserveringsmiddelen goed op. Beitsen, roken, glaceren en schilderen is zonder enige problemen mogelijk.

Het hout is zacht en buigzaam gestoomd. Gerookt krijgt het een donkere, intense kleur. De nerf van eikenhout is altijd anders, dus je krijgt altijd iets unieks. Het hout wordt echter na verloop van tijd donkerder.

Keuken van eiken laten lakken

Met een eiken houten keuken kiest u voor tijdloosheid. Een eiken houten keuken raakt namelijk niet snel uit de mode. Niet gek ook, want er is enorm veel mogelijk. Om te beginnen zijn er verschillende eiken, waarvan de Europese eik (traditioneel eikenhout) en de Amerikaanse witte eik (een lichtere houtsoort) de bekendste zijn. U kunt daarbij voor naturel eiken kiezen, maar u kunt uw keuken van eiken ook in een bijzondere tint laten lakken. Het is zelfs mogelijk om het hout in een felle kleur te laten beitsen.

Volledig naar wens gemaakt

Hout als materiaal voor je keuken biedt de opties om al je keuken wensen te vervullen. Als je de keuken graag op een strakke manier wil laten afwerken is dat mogelijk. Ga je liever voor een originele en authentieke look dan kan dat ook. Hout is gemakkelijk tot in de kleinste details aan te passen aan jouw unieke smaak.