V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Afvallen begint met goed eten

De meeste mensen eten verkeerd en vallen daarom niet af. Je herkent het misschien wel: je eet te weinig of je eet de verkeerde dingen op het verkeerde moment. Je weet simpelweg niet hoe je goed moet eten en eet daarom vaak onbewust verkeerd of minder. Je denkt misschien dat producten die het label light hebben in de winkel een gezonde en verantwoorde keuze zijn. Helaas is dit een groot misverstand, zeker als je wilt gaan afvallen. Het is dus geen wonder dat je niet afvalt of wel afvalt, maar na je dieet terugvalt in je oude patroon. Maar hoe moet het dan wel?

 

Normaal eten

Als je gaat afvallen heb je al heel gauw de neiging om een dieet te gaan volgen. Dit is echt een grote valkuil als je uiteindelijk stopt met dit dieet dus doe het niet. Eet normaal porties en zorg dat je voeding in de basis gezond is. Het beste is om zes keer per dag te eten. Daarbij is het belangrijk dat het ontbijt de grootste maaltijd van de dag is en het avondeten de kleinste. Waarom? Heel simpel, omdat je lichaam aan het begin van de dag de meeste energie nodig heeft. Je begint je dag, je gaat van alles doen en daar heeft je lichaam energie voor nodig. In de avond doe je vaak niks meer, dan lig je vaak voor de televisie. Je lichaam heeft dan dus ook niet meer zoveel energie nodig. Daarnaast heb je door de dag heen al veel gegeten, waardoor je bij het avondeten snel vol zit.

 

Je eet dus bij het ontbijt de grootste maaltijd, dan een tussendoortje, daarna de lunch, dan weer een tussendoortje, dan het avondeten en na het avondeten nog een laatste tussendoortje. Dit laatste tussendoortje kun je eventueel ook overslaan. Door zoveel te eten en te zorgen dat de kern gezond is verhoog je je stofwisseling en zal je sneller afvallen. Doordat je normaal blijft eten kan je lichaam als je je gewenste resultaat behaald hebt ook niet terugvallen in oude patronen, want dit is namelijk je nieuwe patroon. Doordat je al die tijd normaal gegeten hebt, is het geen dieet.

 

Recepten

Als je zes keer per dag gaat eten en de basis gezond moet zijn dan ben je misschien ook wel op zoek naar nieuwe recepten. Logisch, want je moet je levensstijl omgooien. Je hebt tal van lekkere en gezonde recepten. Heel vaak zijn ze ook nog eens makkelijk. Zo heb je bijvoorbeeld bloemkoolrijst of wraps.

 

Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is een makkelijk recept en kun je dus snel maken. Je kunt dit zelf doen door een bloemkool fijn te raspen. Daarna kun je de rijst klaarmaken met een beetje boter en heb je een goede basis voor je recept. Daarnaast is bloemkoolrijst koolhydraatarm, mocht je hier per se op willen letten.

 

Wraps

Wraps zijn ook lekker en makkelijk. Bak een beetje kip, snij een paprika en je bent al bijna klaar. Voeg de paprika bij de kip en voeg daar een theelepel crème fraîche aan toe en een beetje tacokruiden. Doe daarna de wrap even in de magnetron. Leg de sla erop en doe vervolgens de kip en de paprika erbij. Eet smakelijk.

 

https://makkelijkafvallen.nl/recepten/rijst-van-bloemkool-bloemkoolrijst/