V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Rittenregistratie voor zakelijke bestuurders

Het bijhouden van een rittenregistratie kan verschillende vragen oproepen. U mag als zakelijke bestuurders volgens de wet namelijk niet meer dan 500 privé kilometers per jaar rijden. Anders dient u Bijtelling te betalen. En dat kan flink in de papieren kan lopen.

Volgens de Belastingdienst dien je een sluitende administratie bij te houden waarin je duidelijk een scheiding kan laten zien tussen zakelijke en privé kilometers. Om Bijtelling te voorkomen is het handig om deze administratie automatisch bij te houden.

Een goede oplossing is daarom om een systeem aan te schaffen die automatisch deze administratie voor je bij kan houden. De perfecte oplossing voor ZZP, midden- kleinbedrijf of grootzakelijk.

Het belang van het hebben van een sluitende rittenregistratie

Om geen Bijtelling te hoeven betalen is het belangrijk dat er een sluitende administratie van uw ritten en kilometers is gemaakt. De Belastingdienst kan namelijk op elk moment vragen naar deze gegevens. Met een goede rittenregistratie laat je gelijk zien dat je voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Dit is wel zo fijn na een hele dag werken.

Daarnaast voorkom je ook vervelende boetes. De Belastingdienst kan namelijk op elk moment in het jaar een controle uitvoeren voor je voertuig. Met een sluitende administratie hoef je je dus nergens zorgen over te maken.

Een ander bijkomend voordeel is dat u de zakelijke kilometers eenvoudiger kan declareren bij je werkgever. Deze kilometers hoeft u voortaan niet meer handmatig bij te houden.

Rittenregistratie dashboard

Automatisch bijhouden van ritten en kilometers

Het bijhouden van je zakelijke ritten en kilometers klinkt vanzelfsprekend. Maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Er zijn een aantal gevallen waarin handig om deze administratie bij te houden:

Wanneer je een verklaring geen privégebruik auto hebt.

Deze verklaring van de Belastingdienst kun je aanvragen als je kan aantonen dat je niet meer dan 500 privé kilometers in het jaar maakt. Middels een rittenregistratie. Dit betekent dat je geen bijtelling hoeft te betalen en daarom geen belasting betaalt over deze kilometers.

Zowel zakelijk als privé kilometers rijdt

In dit geval wil je weten hoeveel privé en zakelijk kilometers je rijdt. Waarbij er voor je precies bijgehouden wordt hoe de verdeling in de kilometers is.

Alleen zakelijke kilometers rijdt

Het systeem kun je gemakkelijk je zakelijke kilometers declareren bij je baas. Zo krijg je altijd de juiste vergoeding voor je gereden kilometers.

Ritgegevens wilt bijhouden voor 7 jaar

Indien je geen bijtelling wilt betalen ben je verplicht om je ritgegevens bij te houden voor een periode van 7 jaar. De Belastingdienst kan hier ook naar vragen.

Het automatisch bijhouden van je rittenregistratie levert je direct meer vrije tijd op. Handmatig bijhouden van ritten en kilometers kan namelijk veel tijd in beslag nemen.

De voordelen van de rittenregistratie van YesHugo

Dat brengt dat een sluitende rittenregistratie verschillende voordelen heeft voor jou als zakelijke bestuurder.

  • Automatisch bijhouden van je ritten en kilometers
  • Eenvoudig declareren van zakelijke kilometers aan werkgever
  • Geschikt voor ZZP, middenbedrijf of grootzakelijk
  • Voorkomt vervelende boetes
  • Voldoet aan de eisen van de Belastingdienst
  • Overzichtelijke administratie

Wilt u meer informatie over een betaalbaar systeem voor het bijhouden van ritten kilometers? Neem dan gerust een kijkje op de website.

https://yeshugo.com/