V.I.P. Baits
Image default
Games

Duurzaam leven op 3 manieren

 

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met duurzaamheid. Duurzaamheid kun je op alle vlakken van je leven implementeren en begint bij bewust leven. Als jij al bewust bent van de keuzes die je maakt in je dagelijks leven maak je vanzelf duurzame keuzes. In deze blog gaan we het hebben over duurzaam leven op verschillende manieren. Op deze manier kun jij doormiddel van kleine aanpassingen in je leven jouw ecologische voetafdruk al aanzienlijk verkleinen!

Duurzaam inkopen

Een gemakkelijke manier om al een stuk duurzamer te leven is doormiddel van duurzaam inkopen. Maak bewuste keuzes tijdens het inkopen. Is iets aan vervanging toe? Kies dan het alternaties van duurzaam materiaal en vooral geen plastic.

Kies ervoor om streek producten te nemen, zodat het verser is en niet zo lang heeft moeten reizen. Kies er ook voor om verpakkingsvrije alternatieven te nemen. En wat moet je altijd bij je hebben? Je eigen herbruikbare boodschappentas!

Duurzaam bouwen

Tijdens het bouwen of renoveren van je woning kun je ook kiezen voor duurzaamheid. Duurzaam bouwen kan je op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om duurzame materialen te kiezen tijdens je project. Je kunt er ook voor kiezen om duurzame dingen zoals isolatie te implementeren. Je kunt op doepserleven kijken voor meer informatie over duurzaam bouwen.

Tiny house wonen

Een andere manier om duurzamer te leven is door kleiner te wonen. Een populaire keuze om kleiner te wonen is door in een tiny house te wonen. In een tiny house wonen heeft een aantal duurzame voordelen. De woning is klein, dus ook gemakkelijk verwarmd en kost minder materiaal en ruimte. Doordat de woning klein is leef je ook meer buiten. Buiten zijn is goed voor de weerstand en ontzettend gezond. Daarnaast kun je ook niet zoveel spullen hebben als je in een tiny house woont. Hierdoor moet je bewuster leven en simpeler leven, dit is uiteraard duurzamer.

 

http://doepserleven.nl