V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Probeer deze nieuwe smaken

Wil jij jouw culinaire smaken wel eens uitbreiden? Een geweldige manier waarop je dit kunt doen is met verschillende eetbare paddenstoelen. Er zijn namelijk ontzettend veel varianten, zoals Lions mane, waar je misschien nog nooit van hebt gehoord! Al deze paddenstoelen hebben een eigen unieke smaak en textuur, dit maakt het een geweldige schimmel om je culinaire smaken uit te breiden!

Caesar paddenstoel

Je kunt het al verwachten vanwege de naam, maar de Caesar paddenstoel heeft een lange geschiedenis. Deze paddenstoel wordt meestal vroeg gekweekt en in Italië wordt deze vaak rauw bereid met olie en zout, maar de Caesar paddenstoel is ook heerlijk als deze wordt gebakken met wat kruiden.

Chicken of the woods

Het klinkt misschien gek maar deze paddenstoel wordt zo genoemd, omdat het een kipachtige smaak heeft. Veel vegetariërs gebruiken deze paddenstoel dan ook als vervanging voor kip in gerechten. Voordat je een nieuwe paddenstoel gaat uitproberen is het belangrijk om eerst een klein beetje te proberen om te kijken of je geen allergische reactie zal krijgen.

Lions mane

Lions mane is een opvallende eetbare paddenstoel dat een beetje lijkt op een bloemkool. De smaak is wat bitter, maar als je de paddenstoel eerst droogt is de smaak minder intensief. Naast een lekkere smaak en een textuur vergelijkbaar met pulled pork is deze paddenstoel ook medicinaal.

Black trumpet

Deze zwarte paddenstoel heeft een minder fraai uiterlijk dan de Lions mane maar is niet minder gewild. Deze paddenstoel zit namelijk boordevol eiwitten en suiker alcohol die het een zoete smaak geven. Deze paddenstoelen kunnen als smaakmaker op gerechten gekruimeld worden of gebruikt worden in maaltijden en zelfs desserts.

Shiitake

Shiitake paddenstoelen worden al lang gekweekt en gebruikt in China en andere Aziatische landen. Meer recentelijk heeft deze heerlijke paddenstoel zijn weg gevonden naar de westerse keuken. De stelen van deze paddenstoel worden vaak weggegooid, vanwege de taaiere structuur terwijl de koppen gebruikt worden omdat ze fluweelzacht zijn.

https://tuintjevanadam.nl/lions-mane/