V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Op zoek naar een waterontharder? Lees dan verder.

Schoon kraanwater. Wist je dat dat niet overal normaal is? In heel veel landen komt er geen schoon drinkwater uit de kraan of is er überhaupt geen kraanwater beschikbaar. Nederlands kraanwater behoort tot het schoonste kraanwater van de wereld dus daar zijn we mee gezegend. Waar we echter wel last van hebben in Nederland is calcium in ons water. Calcium staat ook wel bekend als kalk en dit zorgt dus voor het bekende kalkaanslag op je kraan of douchewand.

Het is een terugkerend huishoudelijk klusje: kalkaanslag verwijderen op je wastafel of douchewand. Steeds meer mensen kiezen er echter voor om dit voor te zijn en een ontkalker/waterontharder aan te schaffen. De waterontharder heeft zijn opkomst gemaakt in Nederland en verschijnt in steeds meer huishoudens. 10 jaar geleden was het nog enorm duur om een waterontharder aan te schaffen maar door technologische ontwikkelingen en concurrentie zijn er goedkopere modellen in de markt gekomen die voor een normaal huishouden te betalen zijn.

Twee soorten waterontharders

Je hebt twee verschillende soorten waterontharders in Nederland waar je uit kunt kiezen: 1) de magneet-ontharder en 2) de hars-ontharder. De magneet-ontharder wordt veel gepromoot maar heeft weinig tot nauwelijks effect en de meningen hierover zijn dan ook erg verdeeld. Als we de reviews lezen zien we dat het een kort effect heeft maar dat deze snel weer verdwijnt en de kalkaanslag ook weer terugkomt. Hierdoor kiezen de meeste mensen voor de wat ‘duurdere’ variant: de hars-ontharder. Dit zijn waterontharders waarbij je leidingwater als het ware door een filter heenloopt met kleine harsdeeltjes. Deze deeltjes houden het calcium vast en zorgen ervoor dat het water dus kalkvrij wordt. Na een bepaalde periode wordt deze ontharder automatisch gespoeld waardoor de harsdeeltjes weer als nieuw zijn.

Wat kost een hars-waterontharder?

Een belangrijke vraag: wat kost een waterontharder gemiddeld? Er zijn veel verschillende aanbieders met over het algemeen hetzelfde product. Enige variatie zit hem in het ontwerp. Bij partijen als Aquacell betaal je de volle pond. Zoek je een betaalbare én kwalitatieve waterontharder? Dan adviseren wij te kijken naar de waterontharders van Hydrotense. Op hun website www.hydrotense-waterontharders.nl kan je verschillende modellen bekijken en bestellen. Ze zijn transparant over de prijzen en de reviews laten zien dat service hoog in het vaandel staat. Op het moment van schrijven is er een zomeractie waarbij de vanaf-prijs begint bij €648,70.