14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Laadpaal Installeren

 

Laadpaal zelf installeren

 

Is een laadpaal installeren zelf uit te voeren als je een beetje handig bent? Dit is een vraag die veel Nederlanders zich momenteel stellen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Voor een groot deel van ons is dit niet zelf uit te voeren. Er moet aan een flink aantal zaken worden gedacht die zonder specialistische kennis lastig zijn om uit te voeren. Denk daarnaast ook aan materiaal wat vaak nog aangekocht moet worden.

 

Meterkast

Het begint allemaal bij de meterkast. Is de meterkast überhaupt goed afgezekerd? Wil je een beetje snel laden, dan is al gauw een 3-fasen meterkast nodig. Voor een elektricien is deze omschakeling zo geregeld. Heb je geen ervaring met elektrische kabels, ga dan niet zelf klooien in je eigen meterkast. Dit kan voor vervelende situaties zorgen.  Waar verder nog aan gedacht moet worden is of de laadpaal een aparte groep dient te krijgen en of dat er load-balancing op de laadpaal aanwezig is. Op deze manier kan je stroomnetwerk niet overbelast raken wanneer er te veel apparaten tegelijkertijd stroom verbruiken. 

 

Graafwerk

Wordt de laadpaal aan de muur naast de meterkast bevestigd, dan zal dit niet voor veel meerwerk zorgen als het gaat om graaf- en boorwerk. Plaats je de laadpaal naast de oprit, dan zal er wel degelijk een kabel getrokken moeten worden van de paal naar de meterkast. Enkele meters graafwerk zonder het juiste materieel kan aardig tijdrovend zijn. Ook het terugleggen van de bestrating moet je je niet in vergissen. 

 

Kosten laadpaal installeren

Wat kost het nou om een laadpaal thuis te laten installeren door een professioneel bedrijf? Bij Laadpaaltoday kan je al vanaf €339,- je laadpaal laten plaatsen. Alle randzaken worden voor je geregeld en ze gaan niet eerder weg voordat de paal volledig functioneert en jij precies weet hoe de paal gebruikt kan worden.

 

Wil je toch liever zelf je laadpaal plaatsen, zorg dan op zijn minst dat de meterkast gecontroleerd wordt door een professionele elektricien. Wanneer je meterkast wordt overbelast ben je nog verder van huis, met alle gevolgen van dien.