V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Klanten werven is ook voor een tandarts interessant

Het klinkt misschien raar ‘klanten werven voor de tandarts’. Toch is het zeker nodig om de praktijk gezond te houden. Een tandartspraktijk heeft een doorlopende stroom aan klanten nodig. Alle medewerkers moeten wel doorbetaald worden en ook de huur van het pand loopt gewoon door. Heb je dus een dip in het aantal klantbezoeken? Dan kan het maar zo zijn dat je wel omzet draait, maar ook verlies draait.

Klanten werven

Het werven van klanten voor jouw praktijk is de oplossing. Maar wat nu als ik te veel klanten krijg? Dan kun je beter kiezen voor een extra stagiaire die wat drukte kan opvangen. Een extra stagiaire is niet zo duur als een medewerker. Het voordeel is dat de vaste medewerkers zo wel altijd werk hebben. Op die manier blijft de praktijk dus goed draaien.

Marketing zoals: Google ads tandarts

Wat je kunt doen om voor meer klanten te zorgen, is gebruik maken van Google ads tandarts. Google ads tandarts, dat is eigenlijk geen bestaande term. Maar, met Google ads tandarts wordt bedoeld dat je een Google Ads advertentie laat maken door een partij die gespecialiseerd is in Google Ads voor tandartsen. Google Ads zijn die advertenties die je vaak ziet bovenaan als suggesties van Google bij het zoekwoord dat je ingevuld hebt in Google. Er staat dan ook bij dat het om een advertentie gaat.

Linkbuilding

Een andere manier om klanten te werven voor een tandartspraktijk is om te werken aan linkbuilding. Simpel gezegd zorg je er met linkbuilding voor, dat een bedrijf organisch hoger in Google komt. Dan sta je niet hoog door een advertentie, maar doordat jouw website hoog in Google staat bij een bepaalde zoekterm.

Hoe dit gedaan wordt? Dit kan door ervoor te zorgen dat andere website linken naar jouw website. Als je dit met de juiste zoekwoorden doet, op voldoende websites die ook goed ranken in Google, dan denkt Google dat jouw website dus belangrijke waarde biedt. Daardoor plaatst Google jouw website hoger bij de zoeksuggesties.

Wat je ook ziet is dat er soms een combinatie plaatsvindt, van bijvoorbeeld Google Ads en Linkbuilding. Wat is specifiek goed voor jouw tandartspraktijk? Informeer dan eens bij een goed bureau. Vaak is Google Ads sowieso een goed idee.

https://medifactor.nl/tandarts/google-ads-teksten-voor-tandartsen/