V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

De tuinvogels het hele jaar door voeden

Veel natuurgebieden en braakliggende terreinen worden tegenwoordig omgetoverd tot beton en asfalt, met vaak als gevolg dat de vogeltjes minder te eten hebben. Voor vogels liggen natuurgebieden en braakliggende terreinen namelijk vol met zadenrijke planten en krioelt het er van de insecten. Je kunt zelf je steentje bijdragen door de tuinvogels het hele jaar door te voeden. Dit kun je gemakkelijk doen met vogelvoer kopen of zelfs door vogelvoerhuisjes te kopen.

 

Voer

Voor tuinvogels zijn er veel verschillende soorten voer. Vogelvoer kopen is dan ook helemaal niet moeilijk. Toch zijn er bepaalde soorten vogelvoer die geschikter zijn dan anderen. Geschikt voer is speciaal samengesteld voor tuinvogels, is silovoer of is strooivoer voor op de grond of in vogelvoerhuisjes te strooien. Je kunt dit lezen op de verpakking. Als de verpakking een van de drie net genoemde dingen aangeeft weet je dus dat het voer geschikt is en kun je het vogelvoer kopen. Je kunt tuinvogels beter geen gekookte etensresten geven, maar beter geef je ze ook geen boter, melkproducten en producten met zout.

 

Hoe voeren?

Ook tuinvogels hebben hun eigen gewoontes als het op eten aankomt. Je moet daarom niet alleen het juiste vogelvoer kopen, maar ook letten op hoe je het geeft. Tuinvogels eten het liefst op de grond of in vogelvoerhuisjes, dus doe bij voorkeur het voer ook op de grond of in een huisje. Daarnaast vinden vogels variatie fijn, dus geef af en toe ook eens een vetbol. Zorg ervoor dat het voer regelmatig ververst wordt als de tuinvogels het voer niet helemaal opeten. De tuinvogels kunnen anders makkelijk ziek worden. Zorg er daarnaast voor dat er op bijvoorbeeld twee plekken voer ligt, want niet iedere tuinvogel eet graag in het zicht. Je kunt de tuinvogels ook water geven. Dit water kan gebruikt worden om te drinken, maar ook om te badderen. Zet hiervoor een platte en een brede schaal op een veilige, hoge plaats neer. Verschoon de waterbak iedere dag.

 

Bestellen

Vogelvoer kopen doe je gemakkelijk online. Je kunt hier ook vogelvoerhuisjes kopen. Let er bij op dat je de juiste voeding besteld. Voer de tuinvogels op de juiste manier en je zult zien dat de tuinvogels blijven terugkomen.

http://vogelvoerkopen.nl/