V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Alles wat je wil weten over zakelijk elektrisch rijden

Elektrisch rijden is de toekomst. We kunnen er niet omheen en steeds meer Nederlanders omarmen de accu-gedreven voertuigen. Zowel voor zakelijk gebruik, als privé zie je meer en meer mensen met een stekkerauto op de weg. Laadpalen komen voor op bijna elke hoek van de straat: zeker in nieuwe, milieuneutrale woonwijken. Maar ook in elke parkeergarage en op iedere openbare parkeerplaats staan er wel een paar palen waaraan je een (semi-)elektrische auto kan opladen.

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor het milieu en goedkoper dan brandstof tanken. Maar naast deze voordehandliggende voordelen, is er nog meer voordeel te behalen als we het hebben over elektrisch rijden. En al helemaal voor ondernemers:

  • Betaal minder bijtelling dan nieuwe brandstofauto’s
  • Hogere bijtellingskorting voor tweedehands elektrische auto’s
  • Subsidie voor nieuwe elektrische bedrijfsauto’s
  • Milieu investeringsaftrek voor busjes en personenvervoer

Elektrisch leasen is ideaal voor ondernemers

Naast de bovengenoemde fiscale en milieuvoordelen van het rijden in een elektrische auto, kunnen ondernemers ook van fiscaal voordeel profiteren wanneer ze kiezen om de elektrische auto te financial leasen. Deze leasevorm is voor de Belastingdienst vergelijkbaar met een zakelijke financiering, maar is volledig gespecialiseerd in auto’s.

Middels deze leasevorm heb je als ondernemer ook zelf de touwtjes in handen. Vaak kun je zelf de looptijd van het leasecontract bepalen, en wordt aan de hand van deze looptijd ook de hoogte van het maandbedrag bepaald. Zelfs een wat duurdere elektrische auto komt hierdoor al gauw binnen handbereik. En, omdat het gaat om een financiering, zit je niet vast aan kilometerbeperkingen of een meerprijs als je het kilometrage overschrijdt.

Waar moet je op letten bij een elektrische auto?

Elektrische auto’s komen in verschillende vormen en maten, maar nog belangrijker: met een verschillende actieradius. Een actieradius is de afstand dat de auto kan afleggen op een volledig opgeladen accu, zonder tussentijds opnieuw op te laden.

Er zijn city cars die een actieradius hebben tot 200 kilometer maar ook ruime personenauto’s met een actieradius tot 600 kilometers. Dat is vergelijkbaar met de afstand die een brandstofauto kan afleggen op een volle tank. Je levert dus niets in op rijgemak en comfort. En tegen de tijd dat je moet bijladen, is het ook tijd om zelf pauze te nemen! Ideaal voor vakanties of lange zakelijke ritten.

Tips voor elektrische auto’s leasen

Er zijn verschillende elektrische auto’s op de markt: van een compacte stadsauto zoals de Smart EQ forfour tot een grote SUV van de Tesla Model X. En van de grote elektrische Volkswagen Transporter bedrijfsauto tot een Nissan NV200 bestelwagen. Maar er is nog meer in het aanbod elektrische business lease. Ben je op zoek naar een bescheiden, toch zuinige elektrische auto voor jouw onderneming? Kijk dan eens tussen het aanbod elektrische Opel lease, of hybride Peugeot lease.

Geïnteresseerd in een elektrische auto voor jouw bedrijf? Bekijk het hele aanbod elektrisch, hybride en brandstof bij FinancialLease.nl. FinancialLease.nl is dé marktleider in financial lease voor ondernemers in Nederland. Ook voor een vrijblijvend adviesgesprek om jouw opties te bespreken, kun je terecht bij de experts van FinancialLease.nl.