14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Games

Hoe verzorg je een baard?

Steeds meer mannen laten een baard staan, natuurlijk omdat het ook een hele stoere uitstraling creëert. Baarden zie je in alle maten en vormen voorbij komen. Zo zie je bijvoorbeeld steeds vaker de Full Beard, of de Ducktail, maar ook de Circle Beard is zeer ‘in’. Een baard hebben kost ondanks dat het een leuke ‘finishing touch’ is wel meer werk dan je zou verwachten. Elke dag besteed men er genoeg tijd aan en het groeien van een baard is ook niet het gemakkelijkste. Het kost veel toewijding, doorzettingsvermogen, maar vooral veel geduld. Sommige mensen vinden het nog moeilijk om een baard te verzorgen, daarom kun jij in deze blog lezen hoe je het beste je baard kunt verzorgen!

 

Verzorgingsproducten

Als je jouw baard gaat behandelen kun je dat het beste met wat verzorgingsproducten doen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het dagelijks wassen van de baard met shampoo én conditioner. De shampoo reinigt de baard grondig en de conditioner zal ervoor zorgen dat de baard zacht en goed door te kammen is. Dan is het belangrijk dat je een kam hebt die stevig is zodat je goed door je baard heen kunt kammen na het wassen. Dan kun je ervoor kiezen om baardolie te gebruiken. Baardolie voedt de huid en hydrateert daarbij ook nog. Ook helpt baardolie om dode punten in de bardharen te herstellen. Daarnaast is het ook handig om een eigen trimapparaat in huis te hebben. Zo kun je zelf je baard in vorm trimmen en hoef je dus niet naar de kapper.

 

De kapper

Als je net begonnen bent met het groeien van je haar en je weet nog niet zo goed hoe je jouw baard het beste kunt bijhouden, kun je het beste om raad vragen bij je kapper. Je kapper kent jouw haar bijna net zo goed als jij zelf, dus zal je zeker een professioneel advies kunnen geven voor de verzorging van je baard.

https://www.mijnbaard.nl/baardverzorging/baardolie