V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Waar op letten bij het kopen van een PVC vloer?

Waar op letten bij het kopen van een PVC vloer?

Overweeg jij de aanschaf van een PVC vloer? Dan is het aangeraden je eerst goed in te lezen in welke aspecten hier allemaal bij komen kijken. Ook wanneer je het geheel uitbesteed aan een specialist is het namelijk handig als je zelf ook kennis bezit over deze enorm populaire vloeren soort. In dit artikel leggen wij je graag uit op welke punten wij je adviseren te letten bij het kopen van een PVC vloer.

Welke soort PVC wil je toepassen?

Niet direct voor iedereen duidelijk, maar een PVC vloer is een enorm breed begrip. Uiteraard is de basis altijd hetzelfde, maar PVC laat zich onderscheiden in verschillende soorten vloeren. Zo kun je kiezen voor plak PVC, ook wel eens dryback PVC of verlijmd PVC genoemd, of voor Click PVC. Plak PVC dient, zoals de naam al een beetje weggeeft, te worden vastgelijmd aan de ondergrond. Deze ondergrond dient hiervoor ook te worden geëgaliseerd. Click PVC is een vloersoort met de voordelen van PVC, maar met enkele eigenschappen die lijken op laminaat. Zo kun je Click PVC in elkaar klikken wanneer je dit gaat leggen. Het soort PVC dat je wenst toe te passen is dus vooral afhankelijk van hoe handig je zelf bent wanneer je de klus zelf wilt klaren. Daarnaast is het bij het uitbesteden van het werk duurder om voor plak PVC te kiezen.

Welke legpatroon wil je in de ruimte?

Naast het soort PVC adviseren wij jou ook om rekening te houden met het legpatroon van de vloer. Uiteraard is dit over het algemeen wel iets waar mensen rekening mee houden, maar er zijn veel mogelijkheden te bedenken. Kies jij bijvoorbeeld voor een visgraat vloer, Hongaarse punt vloer of ga je toch liever voor een Walvisgraat PVC? Het kan allemaal en de keuze is reuze.

Vloeren koop je bij een specialist!

Twijfel jij nog of de vloer die jij op het oog hebt wel echt hetgeen is waar jij naar op zoek bent en wil jij graag eerst nog een stukje advies van een specialist? Dan is het aangeraden eerst even contact op te nemen met een specialist op het gebied van laminaat en PVC vloeren zoals bijvoorbeeld Vloerenzaak Solza.nl. Solza.nl heeft een groot assortiment vloeren, beschikt over een prachtige showroom en heeft verschillende experts in dienst die je graag helpen bij je project. Wel zo fijn!