V.I.P. Baits
Image default
Winkelen

Wenskaarten voor iedere gelegenheid

Wenskaarten zijn leuk om te geven én te ontvangen. Tegenwoordig heb je voor iedere gelegenheid kaartjes op de markt van verschillende uitgevers. De ene uitgever is meer thuis in een bepaald onderwerp dan de ander waardoor de kaartjes unieker zijn. Er zijn ook mensen die met de hand wenskaarten maken. Deze zijn vaker duurder dan de wenskaarten die door fabrikanten gemaakt worden. Wenskaarten zijn vaak ook in bundels verkrijgbaar. Deze zijn dan wat goedkoper. Een kaartenset kopen van handgemaakte kaarten is dus altijd het verstandigst als je in bulk koopt. In deze blog gaan we een kijkje nemen naar de bekendste variaties van wenskaarten en wat de mogelijkheden zijn binnen het onderwerp.

Verjaardagskaarten

Een van de meest bekende wenskaarten zijn de kaartjes die gemaakt zijn voor verjaardagen. Iedereen heeft ze wel eens ontvangen. Binnen de wereld van wenskaarten voor verjaardagen zijn veel verschillende varianten beschikbaar. Eerst wordt er onderscheid gemaakt tussen genders. Je hebt speciale kaartjes voor jongens en meisjes. Tegenwoordig bestaan er ook veel kaarten die genderneutraal zijn. Kaartjes kunnen printen en tekst bevatten. Sommige kaarten zijn extra blanco gelaten zodat je hierin kunt schrijven wat jij wilt. Daarna heb je de keuze uit kaarten die je kunt uitklappen of kaarten die alleen een voor en achterkant hebt. Er bestaan ook kaarten met 3d print of muziek als je ze uitklapt. Hoe leuk zijn die om te krijgen met je verjaardag?!

Huwelijkskaarten

Naast verjaardagskaarten zijn de bekendste wenskaarten huwelijkskaarten. Waar het vroeger puur gericht was op man en vrouw zijn tegenwoordig alle variabelen mogelijk. Ook waren de kaartjes vroeger strak en serieus. Tegenwoordig mogen ze humor bevatten en leuk uitzien. Deze nieuwe kaartjes zijn daarom ook een stuk leuker om te krijgen. Net zoals bij de verjaardagskaarten worden ze in allerlei variaties gemaakt qua design. Echter zijn huwelijkskaarten vaker blanco van binnen of bevatten maar 1 kleine zin. Zo heb je alle plek die benodigd is om de kaart uiterst persoonlijk te maken. Dat is toch precies wat je wilt als je iemand een kaart geeft voor zijn huwelijk!

https://moodzdesign.nl/product-categorie/kaarten/kaartensets/