V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Tips voor kopen van het juiste dekbedovertrek

Hoe het beddengoed er in je slaapkamer uitziet, hangt ook voor een groot deel af van je slaapkamer en persoonlijke smaak/stijl. Ga je voor knus en rustiek of juist voor exotisch en speels? De keuze van nieuw dekbedovertrek hangt van af van je persoonlijk voorkeur en de tijd van het jaar. Terwijl in de herfst en winter een dekbedovertrek van flanel een echte aanrader is, zijn de katoenen en dekbedovertrekken van katoen-satijn erg aangenaam op warme zomeravonden. Hieronder lees je enkele tips waar je rekening mee moet houden tijdens de aankoop van je nieuwe beddengoed. 

Tips voor een het kopen van een dekbedovertrek

Om ervoor te zorgen dat je comfortabel voelt in je nieuwe beddengoed en er lang van kunt genieten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden tijdens je aankoop. Tips van textielhuisonline.nl

  • Bent je allergisch? In dit geval zijn hittebestendige materialen zoals puur katoen of microvezel de eerste keuze voor beddengoed.
  • Zweet je ’s nachts gemakkelijk? Gebruik dan absorberende stoffen zoals katoen of jersey of katoen-satijn. Deze stoffen zijn bij hoge temperaturen aangenaam koel en zorgen voor een heerlijke nachtrust in de warme zomermaanden.
  • Heb je het snel koud in de winter? Ga dan voor een heerlijk dekbedovertrek van Flanel. Flanel zorgt ervoor dat jij heerlijk kan slapen tijdens de koude wintermaanden.
  • Welk beddengoed in de zomer? Satijn en linnen kunnen temperatuurregulerend werken ligt de stof niet direct tegen het lichaam waardoor de lucht kan circuleren.
  • Was je je beddengoed vaak, bijvoorbeeld vanwege een huisstofallergie? Dan moeten de hoezen gemakkelijk te onderhouden en strijkvrij zijn. katoen-satijn, jersey of microvezel worden aanbevolen.
  • Het juiste dekbedovertrek voor jouw woonstijl: terwijl bloemmotieven goed passen bij de landhuisstijl en speelse ornamenten zich thuis voelen in de oosterse stijl, zet je accenten in de Scandinavisch ingerichte slaapkamer met geometrische patronen en kleuren.

 

https://www.textielhuisonline.nl/dekbedovertrekken/