V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Lees hier alle voordelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf

Gaat u binnenkort verhuizen en bent u op zoek naar een manier om de verhuizing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen? Dan hebben we de oplossing voor u! Huur een bedrijf in dat gespecialiseerd is in verhuizingen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw bezittingen veilig naar uw nieuwe woning worden gebracht. Bent u nog niet helemaal overtuigd? In deze blog zetten we de voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf op een rijtje.

De vakkennis van verhuizers

Het eerste voordeel dat we willen benoemen is dat de medewerkers van een verhuisbedrijf gespecialiseerd zijn in verhuizingen. Ze weten dus al te goed hoe u spullen veilig, zonder beschadigingen naar uw nieuwe woning gebracht kunnen worden. U hoeft zich in die drukke, hectische periode geen zorgen meer te maken over uw inboedel. Raakt er toch iets beschadigd? Dan zijn uw bezittingen verzekerd voor schade die er tijdens de verhuizing ontstaat.

Het tempo van de verhuizing

Het tweede voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is dat de verhuizing stukken sneller verloopt. Als u uw gehele inboedel zelf in en uit zou moeten pakken bent u meerdere dagen en soms zelfs weken bezig. We kunnen niet ontkennen dat een verhuizing veel tijd kost, toch kan het met behulp van een verhuisbedrijf wel een stuk sneller.

Een verhuisbedrijf heeft meerdere personeelsleden in dienst. Doordat er meer mensen worden ingezet verloopt de verhuizing voorspoediger dan als u het alleen of met familie en/of vrienden zou doen. Doordat verhuizers gespecialiseerd zijn in verhuizen kunnen ze dit in rap tempo. Zo zit u in een mum van tijd op uw bank te genieten van uw nieuwe woning.

Een verhuisbedrijf beschikt over de juiste middelen

Een ander groot voordeel van een verhuisbedrijf is dat ze over de juiste middelen beschikken om de verhuizing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Bij een verhuizing zijn veel middelen nodig, denk hierbij aan een verhuiswagen of gereedschap voor de demontage van meubels. Een verhuisbedrijf beschikt over al deze middelen zodat de verhuizing voorspoedig zal verlopen. Een verhuisbedrijf heeft ook een verhuislift tot zijn beschikking. Zo worden grote objecten zoals een bank gemakkelijk naar boven getakeld.

Als u zelf uw verhuizing zou regelen, zou u een vervoersmiddel moeten huren voor uw grote meubels. Maar wat nou als het blijkt dat het vervoersmiddel dat u gehuurd heeft te klein is? Om dit soort frustraties te voorkomen is het slim om een verhuisbedrijf in te huren. Bij een verhuisbedrijf bezitten ze verhuiswagens in verschillende formaten. Zo wordt uw inboedel met de juiste verhuiswagen naar de bestemming gebracht.

Het is beter voor uw lichaam

Een verhuisbedrijf is al helemaal handig als u slecht te been bent of snel last heeft van fysieke ongemakken. Een verhuizing is fysiek zwaar en zal veel van uw lichaam vragen. U zult bij een verhuizing namelijk veel moeten tillen en bukken. Verhuizers hebben veel ervaring met het tillen van zware spullen en zijn fysiek sterk genoeg om deze klus te klaren. Zo wordt u ontlast van zware fysieke inspanningen.

Extra diensten

Een verhuisbedrijf biedt verschillende extra diensten, denk hierbij bijvoorbeeld aan een inpakservice, montageservice, schoonmaakservice of een klusservice. Deze extra diensten komen goed van pas als u helemaal geen omkijken naar de verhuizing wilt hebben. We zullen deze diensten even kort toelichten.

De inpakservice

Een extra dienst die door verhuisbedrijven aangeboden wordt, is de inpakservice. Met deze service worden uw bezittingen in uw oude woning ingepakt en vervolgens weer uitgepakt in uw nieuwe woning. Zo heeft u geen omkijken naar de verhuizing en kunt u bezig met andere relevante zaken.

Als u een verhuisbedrijf inhuurt voor het in- en uitpakken van uw inboedel, hoeft u zelf geen materiaal voor de verhuizing aan te schaffen. Verhuisdozen, plakband en dekens worden verzorgd door het verhuisbedrijf. Dit scheelt u weer extra kosten.

De opslagservice

Als u in uw nieuwe woning niet genoeg ruimte heeft voor al uw bezittingen, biedt de opslagservice van een verhuisbedrijf uitkomst. De opslagservice houdt in dat jouw bezittingen tijdelijk ergens worden neergezet. De meeste verhuisbedrijven bezitten een loods met verschillende opslagboxen waar de spullen die (nog) niet in uw woning passen worden opgeslagen. Zo staan uw bezittingen tijdelijk op een veilige plek.

De montageservice

Een andere extra dienst die een verhuisbedrijf biedt, is de montageservice. Een voordeel van de montageservice is dat u uw meubels niet zelf in elkaar hoeft te zetten. Heeft u grote meubels die uit elkaar moeten tijdens de verhuizing? Een verhuisbedrijf beschikt over de juiste gereedschap om meubels te demonteren en in de nieuwe woning weer te monteren. Handig als u twee linkerhanden heeft of niet over het juiste gereedschap beschikt.

De schoonmaak- en klusservice

Iets wat veel mensen niet weten is dat een verhuisbedrijf ook een schoonmaak- en klusservice biedt.
De schoonmaakservice houdt in dat de oude woning na de verhuizing schoon wordt opgeleverd. Met deze service hoeft u niet meer bezig in u oude huis en kunt u zich volledig richten op de inrichting van uw nieuwe huis. De klusservice houdt in dat er indien nodig kleine reparaties in uw oude huis zullen worden uitgevoerd. Zitten er bijvoorbeeld nog gaten in de muur? Dan worden deze gedicht. Moet er een lik verf over de muur of moet de vloer nog worden verwijderd? Dan zal dit ook voor u gedaan worden. De verhuizers laten uw woning spik en span achter zodat u zelf niet meer aan de slag hoeft in uw oude woning.

We hopen dat deze blog u voldoende geïnformeerd, maar bovenal ook geënthousiasmeerd heeft over het inhuren van een verhuisbedrijf. Nu we de grootste voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf op een rijtje hebben gezet, is het aan u. Laat u uw verhuizing ook voorspoedig verlopen? Neem dan direct contact met ons op!