V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Shampoo zonder parabenen

Shampoo is een verzorgingsproduct dat ieder mens vaak en minimaal wel een keer per week gebruikt. Alle shampoos ruiken lekker en geven je een frisse geur en een fris gevoel. Er zin veel soorten shampoo. Er kunnen echter ook problemen ontstaan met bepaalde shampoos Vaak wordt dit veroorzaakt door parabenen. Wat zijn parabenen en wat zijn shampoobars? Nog belangrijker waarom zou je shampoobars zonder parabenen gebruiken?

Wat zijn Parabenen en waarom zou je deze willen vermijden?

Parabenen zijn stoffen die veel voorkomen in voedingsstoffen en cosmetica. Het zorgt ervoor dat de producten langer houdbaar blijven. Het is een conserveringsmiddel. In voedingsmiddelen zijn dit de E-nummers (E214 – E219). In cosmetica zijn het de stoffen methylparabeen of ethylparabeen. Op zich zijn parabenen niet schadelijk voor de mens. Toch worden bepaalde kwalen toegeschreven aan parabenen. Voornamelijk bij baby’s en vrouwen. Deze kwalen kunnen uiteen lopen van: borstkanker, verstoorde hormoonhuishouding;, huidirritatie, invloed op insuline en huidveroudering. Daarom kiezen steeds meer mensen voor shampoo zonder parabenen.

Wat zijn shampoobars en waarom zou je een shampoobar van www.shampoobars.nl gebruiken?

Shampoobars zijn shampoos die geen plastic of water bevatten. Heel simpel gezegd zijn shampoobars natuurproducten die het milieu op geen enkele manier belasten. De shampoobars van www.shampoobars.nl bevatten in tegenstelling tot andere shampoos geen kostbaar drinkwater. Je bezuinigt op wel drie plastic flessen aan plastic die het milieu ernstig beschadigen. Dat betekent echter niet dat daardoor de shampoo niet goed zijn werk kan doen. De shampoobars schuimen net als de andere shampoos en zorgen voor een frisse geur en een fris gevoel.

Shampoobars zijn milieuvriendelijk en doen hun werk uitstekend. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om mogelijk schadelijke parabenen uit de shampoos te vermijden. Shampoo zonder parabenen zijn vriendelijk voor het lichaam. Kortom de shampoobars zijn goed voor het milieu en goed voor jou!