V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Kunstgras is ongekend populair, heb jij het al?

Bij het ontwerpen van de tuin is gras vaak een wens, geen eis, maar nog vaker een optie. Een optie die snel afvalt is een echte grasmat aangezien niet iedereen elke zes weken het gras weer wil maaien. Want een mooie graspartij in je tuin goed onderhouden is een tijdrovende klus: sproeien, maaien, onkruid zaaien en wanneer nodig extra inzaaien. Wanneer je dus niet bereid bent om je gras actief te onderhouden is er echter een andere optie: kunstgras. Nu hoor ik je denken, kunstgras is toch lelijk?

Ontwikkelingen van kunstgras

Welnee, de ontwikkelingen van kunstgras zijn zó hard gegaan dat je niet meer ziet of het gras echt is of kunst is. Je hebt met kunstgras altijd een groene tuin en je hoeft helemaal niet meer te maaien. Ideaal toch? Dankzij de ontwikkelingen zal jouw bezoek het onderscheid niet maken tussen echt of nep. Zodra ze met je in gesprek gaan over het onderhoud had van het gras zullen je ze verrast aankijken. Zo mooi, goed onderhouden gras en dan is het toch nep? Allemaal dankzij de ontwikkelingen op het gebied van kunstgras, deze zijn onder te verdelen in zachtheid, echtheid en prijstoppers. Deze worden hieronder verder uitgewerkt.

Zachtheid

In tegenstelling tot de eerdere, hardere, varianten van kunstgras tuin wordt het steeds zachter. De ontwikkeling naar steeds zachtere grassprieten laten je echt gras ervaren. Je geniet van het zachtste gras zodat je soms gewoon vergeet dat het kunstgras is. De zachtste ervaring van het gras, het knisperen van een paar sprieten als je beweegt. Net echt! En binnen jouw bereik.

Echtheid

De kleuren van alle sprieten, de vorm en de lengte worden steeds meer ontwikkeld en verbeterd. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je, vanuit je woonkamer, overduidelijk ziet dat jouw groenstrookje niet echt is. De kunstgrassoorten zijn tegenwoordig zo ontwikkeld dat je vrijwel niets ziet van het neppe gras.

Prijstoppers

Door de populariteit van de kunstgrassen zijn er veel soorten en aanbieders op de markt. Het loont dus om goed te oriënteren op het soort wat je graag wilt. Is de zachtheid of echtheid voor jou belangrijker? Daarnaast is het goed om te beseffen dat hoe echter het kunstgras is, hoe duurder het waarschijnlijker is. Toch zijn er een aantal goedkopere varianten op de markt met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Juist die prijsstoppers maken het verschil, ook qua budget. Kortom, het is niet verwonderlijk dat kunstgras zo ongekend populair is! Het is eenvoudig in onderhoud en ziet er dag én nacht goed uit. Ook budgettair zijn er vele opties. Kies voor een kunstgrasmat en ervaar veel plezier van je nieuwe grasmat!

https://www.kunstgrasdirect.nl