V.I.P. Baits
Image default
Games

Ben jij geschikt om bouwprojectleider te worden?

Weet jij niet welk beroep bij jou past? Dan is het handig om te bekijken of bepaalde vaardigheden van het beroep bij jou passen. Twijfel jij bijvoorbeeld over het beroep van bouwprojectleider? Dan zijn er een aantal punten die erop wijzen dat het nu juist wel of juist niet bij jou past.

Vaardigheden

Net als bij alle beroepen waar het woord projectleider in voorkomt moet je over de volgende vaardigheden beschikken:

  • Goed communiceren.
  • Goed kunnen plannen.
  • Planmatig kunnen werken.
  • Oplossingsgericht denken.
  • Onderhandelen.
  • Vooruitdenken.

Dit zijn stuk voor stuk enorm belangrijke vaardigheden. Het is niet zo dat je per direct in alles perfect moet zijn. Veel vaardigheden zijn ook trainbaar, dat wil zeggen dat je er beter in kunt worden. Maar, je moet wel voldoende aanleg hebben.

Taken

De taken van een bouwprojectleider zijn divers. Zo moet een bouwprojectleider goede contact onderhouden met verschillende partijen en hij moet belangen van alle stakeholders in de gaten houden. Daarnaast moet een bouwprojectleider inventariseren wat er allemaal aan mankracht en inventaris nodig is en een goed plan maken. Daarbij moet er onderhandeld worden, zodat er ook nog verdiend kan worden op het project.

Natuurlijk zul je altijd zien dat de praktijk anders is dan wat er op papier staat. Niet alles kun je vooruitzien. Dit betekent dat een bouwprojectleider ook oplossingsgericht moet denken. Al met al moet een bouwprojectleider aan veel dingen tegelijk denken en moet diegene met veel verschillende mensen goed communiceren. Een pittige baan dus die niet voor iedereen geschikt is. Hou jij bijvoorbeeld van ‘niet te veel gezeur aan je hoofd’? Dan is dit geen passend beroep voor jou.

Ben jij nu al erg sterk in de genoemde vaardigheden? Dan is er grote kans dat er een projectleider in jou schuilt. Nu nog iets leren over de bouw…

Blowerdoortest

Termen als blowerdoortest moeten straks voor jou gesneden koek zijn. Wil je er dus echt voor gaan dan moet je gaan uitzoeken wat een blowerdoortest nu betekent en natuurlijk moet je ook weten hoe je de blowerdoortest goed uitvoert. Als bouwprojectleider moet je namelijk niet alleen het proces kennen. Verstand van de inhoud is nu net waar je het positieve verschil mee kunt maken.

https://smartbouwexperts.nl/diensten/blowerdoortest-uitvoeren/