V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Hoe bereik je optimaal resultaat met trainen?

Trainen kun je doen met verschillende beweegredenen maar uiteindelijk doe je het vooral voor jezelf. Ongeacht of je wilt afvallen, bulken of gewoon gezond wilt blijven, als jij iets wilt bereiken dan moet je het toch echt zelf doen. Daarom kan het ook handig zijn om te weten wat je precies moet doen. Hoe bereik je het optimale resultaat met je training? Dat is een beetje afhankelijk van wat voor soort training je wilt doen.

Voeding en training

Welke training je dan ook gaat doen, experts zijn het er allemaal over eens: Je training gaat effectiever zijn als je deze combineert met de juiste voeding. Voor veel trainingen om je spieren sterker te maken zul je bijvoorbeeld op je proteïne gaan letten. Echter, wanneer je vooral wilt afvallen, dan zal er flink op je calorie-inname moeten worden gelet en is het belangrijk dat je vet kunt verbranden. Wil je mentaal beter in je vel zitten, dan kunnen minder vetten, geen suiker, en veel groentes ook helpen. Dit komt dan weer omdat een groot gedeelte van negatieve gevoelens ontstaan in de darmen en je de darmflora met een dieet een handje kunt helpen.

Rust nemen

Eén van de meest gemaakte fouten bij een work-out schema is dat er niet genoeg rust wordt genomen om je spieren daadwerkelijk te laten herstellen. Twee tot drie dagen rust voor een spiergroep die je aan het trainen bent is perfect. Wacht je te lang, bijvoorbeeld 96 uur, dan zal de vooruitgang beperkt blijven. Ga je binnen 48 uur alweer trainen dan kun de spier overtrainen en dat komt niet ten goede van je herstel of opbouw.

Beste pre workout

Er is een vraag die fanatieke krachttrainers al tijden bezighoudt. Wat is de beste pre workout? Een pre workout is een dosis van voedingsstoffen (vaak voornamelijk wei proteïne poeder) die zorgen voor een snellere opbouw van spieren en meer energie voor de training. Zo kun je de resultaten met de beste pre workout nog net dat kleine beetje boosten. Maar wat is nou de beste? Er zit over het algemeen niet gigantisch veel verschil in. De ene pre workout richt zich meer op veganistische voedingstoffen, de ander voegt nog wat extra cafeïne toe. Het is vooral afwegen waar je het meeste behoefte aan hebt en waar je lichaam het beste op reageert. In verschillende sportwinkels kun je de beste pre workout kopen.

Hulp van experts

Wat ook heel veel kan schelen is hulp van experts. Dit kan een personal trainer zijn die in de gaten gaat houden waar jouw zwakke punten liggen. Het kan ook een diëtiste zijn die ervoor zorgt dat je precies weet wat je wel en niet mag eten. Met hulp van experts kun je soms makkelijker volhouden op de weg naar je ultieme doel. Het is dan ook een investering die het geld vaak meer dan waard is, en bij sommige sportscholen hebben ze trainers bij het abonnement inbegrepen!

https://www.trainandgain.nl/pre-workout.html